Roses per Sant Jordi a domicili: campanyes de floristes a favor i en contra

Un centenar de venedores de flors critiquen la campanya #rosadesantjoridacasa del Gremi de Floristes de Catalunya

Actualitzat

Que el Sant Jordi no serà com un Sant Jordi normal per culpa del confinament ja tothom ho té coll avall. Els llibreters ja fa dies que s'han mostrat contraris a vendre llibres el 23 d'abril ni que sigui portant-los a casa.

El Gremi de Floristes de Catalunya, en canvi, conscients que no hi haurà parades de roses, ha engegat una campanya, #rosadesantjordiacasa per portar roses a domicili per encàrrec. D'aquesta manera miren de donar sortida al cultiu de roses dels productors del Maresme.

Però dins del sector de la flor han sortit veus crítiques: un centenar de floristes de tot Catalunya proposen esperar fins al juliol per evitar contagis.

"El 23 d'abril no vendrem roses ni oferirem servei a domicili."

És el que diuen en un vídeo que han fet córrer per les xarxes socials.

Ramona Terré, florista de Pons, és una de les participants de la campanya #ensquedemacasa.

"La preparació de la rosa, elaborar-la, el transport... pensem que no és prou segur per no contagiar-nos. No sabem quan tornarem a treballar. Tots perdem molts diners, però la salut per a nosaltres és el més important. I Sant Jordi el farem més tard."

Però el Gremi de Floristes de Catalunya defensa que es pot fer l'entrega a domicili amb total seguretat.

"Hem enviat tota una sèrie de normes de compliment de seguretat, des de l'elaboració de la rosa, com s'ha de fer, com s'ha de tractar, fins a com aniria tota la distribució amb totes aquestes normes de seguretat que estan revisades."

Ningú no vol que un virus venci Sant Jordi, però no tothom veu igual la solució. La campanya "Ens quedem a casa" proposa esperar al 23 de juliol, la data que han fixat els llibreters per celebrar la diada.

 

ARXIVAT A:
Sant Jordi Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut