La festa de Sant Jordi se celebrarà el 23 de juliol

El sector del llibre i el Gremi de Floristes acorden que la festa del llibre i la rosa es faci a l'estiu

Irene Vaqué ReigActualitzat

La festa literària i de les roses de Sant Jordi es trasllada del 23 d'abril al 23 de juliol, un dijous. La Cambra del Llibre, que aplega diversos representants del sector editorial i el Gremi de Floristes, han anunciat la nova data aquest dimarts.

Els mesos de juliol i octubre eren els possibles períodes en què s'havia pensat per moure la celebració. Finalment, s'ha optat per la data estiuenca.
 

Sant Jordi amb mesures preventives

En un comunicat, les dues associacions admeten que, en la data anunciada, encara caldrà mantenir distància social per la pandèmia del coronavirus i es comprometen a prendre les mesures oportunes:

"Conscients que el dia 23 de juliol encara s'hauran de mantenir mesures de distància social per protegir la salut de tots, els gremis es posen a disposició de les administracions públiques i de les autoritats sanitàries per trobar les fórmules i escenaris més adequats per celebrar-ho amb les màximes garanties."

També animen tothom a celebrar Sant Jordi a casa el 23 d'abril.


La Cambra del Llibre integra els gremis i associacions d'editors i llibreters, distribuïdors i arts gràfiques.

Des del Gremi de Llibreters van refermar aquest dilluns que no tenia "cap sentit" obrir a l'abril i que la festa s'havia de poder fer amb totes les condicions de seguretat, tant per als paradistes com per a la ciutadania. Va ser en resposta al conseller d'Interior, Miquel Buch, que va considerar que era "massa prematur" dir que les llibreries estarien tancades i va optar per buscar alguna fórmula per mantenir la festa.

Al final, el món del llibre i el de les flors han concretat la data, però falta saber quin format tindrà una festa que, en circumstàncies normals, fa sortir al carrer milers de persones.

Llibreters i floristes admenten que el Sant Jordi al juliol s'haurà de fer encara amb mesures de distanciament (ACN/Mar Vila)
Llibreters i floristes admeten que el Sant Jordi al juliol s'haurà de fer encara amb mesures de distanciament (ACN/Mar Vila)

 

A l'abril, Sant Jordi online

De cara al 23 d'abril, d'aquí a 9 dies, moltes llibreries han apostat per la venda online per minimitzar el daltabaix econòmic que suposa el coronavirus. Algunes, però, admeten comandes però no fan enviaments "per responsabilitat". Són els establiments adherits al manifest #SantJordiEtsTu, que integren més de 30 llibreries.


Amb el nom #Desconfinemelsllibres, editorials independents han fet una crida a comprar llibres per ajudar a la supervivència dels segells. "Us necessitem més que mai", destaquen. 

Pel que fa les roses, el Gremi de Floristes també ha posat en marxa una campanya de venda de roses a domicili. En aquest mapa es poden consultar els locals que participen en la iniciativa #rosadesantjordiacasa.

 

 

ARXIVAT A:
Sant Jordi LiteraturaEstat d'alarma
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut