Barcelona

Roger Torrent: "Quim Torra és diputat a tots els efectes, amb tots els drets"

Actualitzat

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha fet una declaració institucional en què ha assegurat que Quim Torra "és diputat a tots els efectes i amb tots els seus drets" i que això el premetrà votar amb normalitat al ple de la cambra catalana la setmana vinent.

També ha anunciat que la Mesa del Parlament aprovarà dimarts la presentació d'un recurs al Tribunal Suprem contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d'inhabilitar Torra com a diputat. "Continuarem batallant jurídicament per totes les vies per defensar els drets dels nostres diputats", ha assegurat Torrent.

Això, després que aquest divendres, el Tribunal Suprem ha rebutjat la suspensió cautelar de la decisió de la JEC de retirar la condició de diputat autonòmic a Torra. Segons aquesta resolució, la inhabilitació del president Quim Torra com a diputat s'hauria d'aplicar immediatament.

Però Torrent, com a president del Parlament de Catalunya, ja ha manifestat que no retirarà l'acta de diputat  a Torra, ni l'inhabilita com a president de la Generalitat:


Segons Torrent, el reglament del Parlament de Catalunya no preveu "la inelegibilitat sobrevinguda" com a causa per perdre la condició de parlamentari. A més, el president del Parlament recorda que la Junta Electoral Central no és "òrgan competent per adoptar una decisió com aquesta".


Reunió amb els portaveus de JxCat, ERC i la CUP

El president de la Generalitat s'ha reunit a Palau amb la mesa del Parlament i els líders dels grups independentistes (Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP) per tractar de les pròximes actuacions que es deriven de la decisió del Suprem.

 


Aragonès: "Continua el despropòsit de la justícia espanyola"

El vicepresident d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès, també ha manifestat el seu suport a Quim Torra via Twitter. Aragonès diu que la decisió del Suprem és una mostra que "continua el despropòsit de la justícia espanyola":


En la mateixa línia, el diputat de JxCat Eusebi Campdepadrós, secretari primer de la mesa del Parlament, assegura que la JEC no és competent per inhabilitar un diputat i recorda que "la sentència no és ferma":

 


Per a la CUP, la decisió que ha notificat aquest divendres el Tribunal Suprem és una nova mostra de "la naturalesa repressiva de l'Estat". La formació independentista demana propostes polítiques per acabar amb tota "ingerència" en la sobirania catalana:

 

Sergi Sabrià, president del grup parlamentari d'ERC, diu que al president de Catalunya l'escull el poble i que, per tant, Quim Torra continua sent diputat i president de la Generalitat:

 


El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, augura un "nou pressing catch" dels diputats de JxCat sobre el president del Parlament, el republicà Roger Torrent, perquè "desobeeixi i acabi processat":

 

ARXIVAT A:
Parlament de CatalunyaQuim TorraRoger TorrentTribunal Suprem
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut