Rita Barberá surt del seu domicili de València
Madrid

Rita Barberá cobrarà 2.300 euros més per passar al Grup Mixt del Senat

El sou de l'exalcaldessa de València arribarà a gairebé 7.000 euros mensuals en sumar-ne la part proporcional de l'assignació al Grup Mixt

RedaccióActualitzat

La senadora Rita Barberá podria cobrar 2.300 euros més en passar al Grup Mixt. Sumats al seu sou de senadora autonòmica, l'exalcaldessa de València tindria un sou proper als 7.000 euros bruts mensuals, bastant més alt que si es mantingués al Grup Popular.

El nou ingrés se sumarà als 4.635 euros que percep ara Rita Barberá per la seva feina com a senadora: 2.813 euros en concepte de sou base, més 1.822 com a indemnització per ser senadora amb residència fora de Madrid (per als madrilenys l'ajuda és de 869 euros).

L'increment de sou de Barberá s'explica pel repartiment proporcional de l'assignació que atorga el Senat entre els components del Grup Mixt, que puja als 39.400 euros al mes. Aquesta assignació es repartirà de forma proporcional entre els 10 grups i els 17 senadors que formaran el grup i s'ingressarà al compte bancari de cada senador. D'aquests diners, els senadors entreguen una part per finançar despeses comunes, però no tenen obligació legal de fer-ho.

La xifra definitiva que rebrà cada senador del Grup Mixt es coneixerà en les properes setmanes, quan aquest grup es reorganitzi amb l'arribada de Rita Barberá.

Fins ara el Grup Mixt del Senat estava format per 16 senadors de 10 grups parlamentaris: 4 de Convergència, 3 de Ciutadans, 2 de Compromís i un representant d'UPN, un de Coalició Canària, un de Nueva Canarias, un d'Agrupació Socialista de la Gomera, un d'Agrupació Herreña Independent, un de Fòrum Astúries i un altre de Bildu.

Tots ells comparteixen la mateixa zona de despatxos a l'edifici del Senat i es reparteixen la representació en les diferents comissions i els torns de paraula. El càrrec de portaveu del grup rota entre els diversos integrants. Ara el grup ha de decidir quins moviments fa per fer espai a la senadora per València, Rita Barberá.

Anar al contingut