Lleida / Almatret / La Pobla de Segur

Les famílies acomiaden els bombers morts quan treballaven en l'incendi dels Ports

Després de la consternació que ha causat la mort de quatre bombers quan treballaven en les tasques d'extinció de l'incendi que crema als Ports, les famílies han acomiadat en la intimitat i per separat tres de les víctimes. El primer funeral ha estat el de David Duaigües, veí d'Almatret i de 29 anys, i n'han portat el fèretre vuit companys del cos. També han rebut l'últim adéu Jaume Arpa, veí de Tremp, incinerat a Reus, i Jordi Moré, enterrat a la Pobla de Segur, d'on era fill.

Actualitzat
Centenars de veïns de la petita població d'Almatret han volgut acompanyar la família de David Duaigües, un dels quatre bombers que han perdut la vida en acte de servei quan el foc els va atrapar als Ports. La cerimònia de comiat l'ha oficiat el bisbe de Lleida, Joan Piris.

A títol personal, també han assistit al funeral el conseller d'Interior, Joan Saura, i la consellera de Treball, Mar Serna, a banda de representants institucional locals. L'Ajuntament d'Almatret ha declarat tres dies de dol i les banderes del consistori onegen a mig pal.

A Jaume Arpa, veí de Tremp, l'han incinerat a Reus en la intimitat més absoluta, per desig de la família. I a Jordi Moré, veí de la Pobla de Segur, l'han enterrat en aquest municipi. Unes dues mil persones, entre les quals el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, i el de Governació, Jordi Ausàs, així com el delegat de la Generalitat a l'Alt Pirineu i l'Aran, Víctor Orrit, han assistit al funeral. Finalment, el funeral per Ramon Espinet serà al Palau d'Anglesola, al Pla d'Urgell, aquest divendres.

Les quatre víctimes mortals de l'incendi tenien entre 29 i 47 anys. El parc de bombers de Lleida, i la Paeria, que ha decretat dos dies de dol oficial, han fet un minut de silenci en record i homenatge als bombers morts.

Davant la mort de quatre companys, el cos de Bombers ha fet pinya per les crítiques rebudes des del territori sobre una possible relaxació i descoordinació dels comandaments. El jutjat de Gandesa ha obert diligències per investigar les circumstàncies en què van morir els quatre bombers.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut