Barcelona

22 bombers de la Generalitat han mort a Catalunya en acte de servei des del 1989

Fa 20 anys, des del 1989, que la Generalitat controla el servei de Bombers a Catalunya. Des de llavors, han mort vint efectius d'aquest cos. Les últimes víctimes han estat quatre bombers, que van morir dimarts 21 de juliol en un incendi al Parc Natural dels Ports, a Horta de Sant Joan, i un cinquè que hi havia quedat malferit i va morir al cap de dos dies. S'ha de recular fins al 1994 per trobar una tragèdia similar. Un bomber i tres auxiliars del Parc de Móra d'Ebre van morir en un incendi a Nonasp, al Matarranya. El 2002, un altre bomber del Parc de Vall d'Aro va perdre la vida en acte de servei.

Actualitzat
Tres bombers van morir en accidents de trànsit el 2001, 2003 i 2008. Dos es disposaven a realitzar tasques d'extinció d'un foc a Sant Joan de Mediona, a l'Alt Penedès, i a la Granja d'Escarp, a Lleida. El tercer va morir en un accident de trànsit a Castellar del Vallès, en xocar el camió de Bombers amb un camió d'escombraries.

Nou han perdut la vida en accidents d'aviació. Dos bombers van morir en un accident d'helicòpter a Olot el 1989 durant la recerca d'una persona desapareguda. El 1993, un bomber i un pilot, que no formava part del cos, morien durant les tasques de salvament d'un accidentat al canal de Cristall de la serra de Cadí. El 1994, un altre bomber perdia la vida en un accident d'helicòpter a Vandellòs, al Baix Camp. Quatre anys més tard, en un altre accident d'helicòpter perdia la vida un altre efectiu a Sant Pau de Segúries, al Ripollès. Dos efectius més morien en estavellar-se l'avioneta amb què treballaven per apagar un incendi d'una zona boscosa de Navàs, al Bages. Aquest mateix any, dos bombers més van morir en un accident a Mollet del Vallès, quan es disposaven a carregar aigua per apagar un petit incendi a la zona.

Un bomber del Parc de Sort va morir el 2004 en una allau a la zona del coll de l'Ós, a l'estació d'esquí de Tavascan, al Pallars Sobirà.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut