Horta de Sant Joan

Joan Boada: "Els Bombers de la Generalitat no van donar mai per controlat l'incendi"

Contundent resposta del Departament d'Interior a les crítiques rebudes per l'alcalde d'Horta de Sant Joan i alguns veïns sobre l'actuació dels bombers en el foc que crema des de dilluns i que ha costat la vida de quatre professionals. El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha comparegut des del centre de comandament dels bombers i ha defensat l'actuació que està portant a terme el cos. Boada ha dit que "en cap moment els Bombers de la Generalitat van donar el foc per controlat" i ha demanat respecte pels bombers morts i per la resta de professionals, que ha assegurat que estan fent una "tasca lloable".

Actualitzat
No hi va haver relaxament. Aquest és el missatge que el secretari general d'Interior, Joan Boada, ha volgut enviar a la ciutadania, en un to molt contundent, deprés que algunes veus hagin criticat la feina d'aquest dimarts dels Bombers de la Generalitat per intentar extingir l'incendi al Parc Natural dels Ports. Boada, així com també el conseller d'Interior, Joan Saura, han defensat amb fermesa l'actuació del cos després que quatre dels seus membres hagin perdut la vida i dos més es trobin a l'Hospital de la Vall d'Hebron.

El secretari general d'Interior ha afirmat que "en cap moment els Bombers de la Generalitat van donar per controlat el foc". Boada ha concretat que són els únics que ho poden fer i que aquestes paraules no van sortir mai de cap comandament del cos. Sobre les crítiques que els mitjans aeris es van retirar, ha explicat que ho van haver de fer perquè hi va haver un canvi sobtat de la direcció del vent i que en aquestes condicions i per motius de seguretat les avionetes i els helicòpters no van poden actuar.

A més, Boada ha assegurat que en aquell moment "totes les unitats terrestres estaven en actiu" per evitar que les flames arribessin al nucli d'Horta de Sant Joan i que va ser precisament en aquest intent que els membres de la unitat dels GRAF es van veure atrapats pel foc en canviar la direcció del vent.

El secretari general d'Interior, visiblement indignat, ha demanat "respecte per quatre bombers morts i pels companys que estan fent una feina lloable".

Respecte a les crítiques que no es permetés als voluntaris ajudar els bombers en la seva tasca, Boada també ha estat contundent: "De cap manera els bombers ho podien permetre."
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut