Barcelona

Saura compareixerà al Parlament per defensar els bombers davant les crítiques

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha qualificat d'"impecable" l'actuació del cos de bombers en l'incendi dels Ports després de les crítiques rebudes i ha anunciat que compareixerà al Parlament per explicar-ho. Saura ha afirmat que té la intenció d'aclarir a la cambra catalana les circumstàncies de la mort dels quatre bombers i de la coordinació de tot el dispositiu per tal de "fer front a qualsevol tipus d'especulació" en relació amb "determinades acusacions" que són "absolutament falses", segons ha afegit. En aquest sentit, Saura ha subratllat la "professionalitat" dels bombers davant les crítiques que la posen en qüestió.

Actualitzat
Saura ha defensat l'actuació dels bombers en tot moment i ha subratllat que van treballar de forma "impecable". En declaracions a la premsa en sortir de l'hospital on ha visitat els bombers ferits greus, ha demanat comparèixer al Parlament per donar explicacions de l'actuació del cos de bombers en l'incendi d'Horta de Sant Joan, que, segons la seva opinió "ha estat impecable, amb una professionalitat" fora de tot dubte.

Saura ha demanat a la ciutadania que doni suport als bombers pel "moment difícil" que ara estan travessant i, a preguntes dels periodistes, ha aclarit que amb aquestes paraules es refereix a la societat "en general", i no només a les crítiques que qüestionen l'eficàcia de les tasques d'extinció. Això, després que ahir l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, va acusar els bombers d'un "cert relaxament" en les tasques d'extinció per impedir que l'incendi es revifés. No obstant això, el conseller d'Interior ha insistit avui que "en cap moment es va relaxar ni es va donar el foc per controlat o en fase de control", i una prova d'això és, segons el seu parer, el fet que han mort quatre bombers.

"Tenim un dels millors i més professional dels cossos de bombers i en determinats moments l'ajuda s'ha de planificar bé, i fins i tot la bona voluntat pot ser un problema per a l'eficàcia". Saura ha respost d'aquesta manera a les crítiques d'algunes veïns de la zona dels Ports, que es van queixar que els bombers no els havien permès ajudar contra el foc. "Quan els bombers diuen que sí o que no estan fent el que pensen que és més segur", ha conclòs Saura.

El conseller ha pronosticat que l'estiu pot ser difícil en matèria d'incendis, i ha fet una crida a extremar la precaució. "Les condicions d'aquest hivern de molta pluja han fet que hi hagi molta herba en molts llocs i, per tant, comporten dificultat. Hem fet crides a incrementar la prudència perquè pot ser complicat", ha explicat Saura.

El titular d'Interior creu que els funerals dels quatre bombers morts es faran demà o divendres.
Anar al contingut