Per tal que se'ns torni la fiança, cal haver fet amb aquell abonament un mínim de 16 viatges entre l'1 de setembre i el 31 de desembre
Per tal que se'ns torni la fiança, cal haver fet amb aquell abonament un mínim de 16 viatges entre l'1 de setembre i el 31 de desembre (Europa Press/Lorena Sopena)

Ja es poden recuperar les fiances dels abonaments gratuïts de Renfe: com reclamar-les

Els nous abonaments s'hauran de gastar abans del 31 d'agost

RedaccióActualitzat

Els usuaris de Renfe que han fet servir els abonaments gratuïts de Rodalies i Mitjana Distància entre el gener i l'abril ja poden recuperar la fiança que van dipositar en el seu moment: de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20 euros en la distància mitjana convencional

L'objectiu d'aquests abonaments, que van començar el setembre passat i estaran en vigor durant tot el 2023, és fomentar el transport públic i reduir l'ús del vehicle privat. S'aplica als Serveis de Rodalia de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i als Serveis Regionals de Rodalies de Catalunya.

Els usuaris que la van pagar amb targeta, rebran la devolució automàticament, entre els dies 9 i 20 de maig. Pel que fa als que van pagar en efectiu, poden reclamar-les a les estacions a partir del dia 16 de maig.


Quins requisits cal complir?

Per tal que se'ns torni la fiança, cal haver fet amb aquell abonament un mínim de 16 viatges entre l'1 de gener i el 30 d'abril. Si no s'ha fet aquest nombre mínim de viatges, no la podrem recuperar.


Què passa si s'han reservat places de tren i finalment no s'ha viatjat?

Tampoc es retornarà la fiança als usuaris que, en tres ocasions o més, hagin reservat plaça en un tren de mitjana distància i finalment no hagin viatjat.

A aquestes persones no se'ls expedirà un nou abonament bonificat, fins que hagin passat 30 dies des de l'anul·lació.


On es poden resoldre dubtes?

Renfe ha habilitat una línia telefònica específica (91 919 15 67) per informar sobre el tràmit.


Hi haurà més abonaments gratuïts?

Sí. Els abonaments de Rodalies i Mitjana Distància continuen sent gratuïts durant tot el 2023. Els nous títols, per al segon quadrimestre de l'any --entre l'1 de maig i 31 d'agost-- ja es poden comprar.

Igual que fins ara, per adquirir l'abonament cal dipositar una fiança de 10 euros pels títols de Rodalies i de 20 euros per Mitjana Distància. Els abonaments es poden adquirir durant tot el període de vigència.

ARXIVAT A:
Transport públicRodalies
Anar al contingut