Un tren de Rodalies surt de l'estació de Flaçà, al Gironès (ACN/Aleix Freixas)
Un tren de Rodalies surt de l'estació de Flaçà, al Gironès (ACN/Aleix Freixas)

Ja es poden obtenir els abonaments gratuïts de Renfe del segon quadrimestre

Cal dipositar una fiança de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20 euros en la distància mitjana convencional, que es retorna si es fan prou viatges

RedaccióActualitzat

Els viatgers freqüents de Renfe poden obtenir des d'aquest dissabte els abonaments gratuïts de Rodalies i Mitjana Distància corresponents al segon quadrimestre, entre l'1 de maig i el 31 d'agost del 2023, segons ha comunicat la companyia.

L'objectiu d'aquest abonament bonificat, que va començar el setembre passat i estarà en vigor durant tot el 2023, és fomentar el transport públic i reduir l'ús del vehicle privat. S'aplica als Serveis de Rodalia de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i als Serveis Regionals de Rodalies de Catalunya.

Si es fan prou viatges, és gratuït, però cal dipositar una fiança de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20 euros en la distància mitjana convencional. En aquest últim cas, Renfe va modificar-ne les condicions, després d'haver detectat pràctiques irregulars d'alguns usuaris.

Per adquirir els abonaments, es pot fer a través de l'aplicació de Rodalies Renfe, i, en el cas dels abonaments de Mitjana Distància a través de la pàgina de Renfe i canals de venda habituals, com ara estacions i màquines expenedores. En qualsevol cas, el client ha d'estar registrat prèviament.

El pagament amb targeta permetrà la devolució automàtica de la fiança, un cop constati que s'ha complert la condició d'haver fet 16 desplaçaments durant aquests quatre mesos.

Per als menors de 14 anys sense DNI, Renfe ha creat un abonament recurrent per a serveis de Mitjana Distància, que podrà ser adquirit a través de la pàgina web o aplicació de la companyia ferroviària a través del pare, mare o tutor.

Pels serveis ferroviaris Avant es manté el descompte del 50% en els abonaments, un descompte que també s'aplica a altres trajectes d'alta velocitat que han estat declarats Obligació de Servei Públic.

Pel que fa als viatgers que hagin utilitzat l'abonament gratuït de Rodalies o Mitjana Distància al primer quadrimestre de 2023, se'ls tornarà la fiança, sempre que hagin complert les condicions mínimes requerides.

 

ARXIVAT A:
MobilitatTransport públicRenfeRodalies
Anar al contingut