arxiu tren rodalies acn albert segura
S'ha produït una avaria a Montcada Bifurcació (ACN/Albert Segura)

La gratuïtat i bonificació de Rodalies i mitjana distància es mantindrà tot l'any que ve

La mesura està inclosa en el projecte de llei de pressupostos de l'Estat, que ha aprovat aquest dimarts el Consell de Ministres

RedaccióActualitzat

Els abonaments de Rodalies i de mitjana distància seguiran estant bonificats tot el 2023. Ho ha anunciat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en la roda de premsa per presentar el projecte de Llei de Pressupostos de l'Estat, que el Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts.

Montero ha declarat que els comptes inclouran una partida de 700 milions per al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, un 41,2% més que l'any passat. La major part es destinaran a la subvenció dels abonaments: 

"Podem anunciar que l'any que ve mantindrem la bonificació i la gratuïtat de Rodalies i trens de mitjana distància de titularitat estatal. De fet, convertirem l'any que ve, en el pressupost del 23, aquesta política en estructural i volem veure també els resultats concrets que aporta el transport públic per a la transició ecològica."

La bonificació dels abonaments dels trens de titularitat estatal, que va anunciar Pedro Sánchez a l'estiu, estava prevista només durant quatre mesos, des del setembre i fins a finals d'any.
 

Quines línies se'n beneficien?

La mesura afecta tots els títols multiviatge, no pas els bitllets d'anada o tornada. Això són el Bonotren de 10 viatges i els abonaments mensuals i trimestrals de Rodalies. No inclou l'AVE Barcelona-Madrid.

Inclou ara mateix totes les línies de Rodalies que operen a Catalunya.

Les de Barcelona: R1 (Molins de Rei - Maçanet-Massanes), R2 (Castelldefels - Granollers Centre), R2N (Aeroport - Maçanet-Massanes), R2S (Barcelona Estació de França - Sant Vicenç de Calders), R3 (L'Hospitalet de Llobregat - Puigcerdà), R4 (Sant Vicenç de Calders - Manresa), R7 (Barcelona Sant Andreu Arenal - Cerdanyola Universitat) i R8 (Martorell - Granollers Centre).

Les de Girona: RG1 (L'Hospitalet de Llobregat - Figueres / Portbou).

Les de Tarragona: RT1 (Tarragona - Reus) i RT2 (L'Arboç - Salou - Port Aventura).

També els trens regionals: R11 (Barcelona Sants - Portbou), R12 (L'Hospitalet de Llobregat - Lleida). R13 (Barcelona Estació de França - Lleida), R14 (Barcelona Estació de França - Lleida), R15 (Barcelona Estació de França - Reus - Riba-roja d'Ebre), R16 (Barcelona Estació de França - Tarragona - Tortosa / Ulldecona) i R17 (Barcelona Estació de França - Salou - Port Aventura).

Per als serveis Avant, es manté la subvenció del 50% del preu.

Renfe permet sol·licitar els abonaments de transport amb la bonificació a la seva pàgina web.

Perquè la mesura s'allargui, caldrà que el Congrés aprovi els pressupostos per al 2023.
 

Pendents del Congrés

L'acord de PSOE i Unides-Podem, assolit in extremis, permet portar els comptes a la cambra baixa, que hi ha de donar el vistiplau definitiu. L'objectiu del govern espanyol és que s'aprovin abans d'acabar l'any. 

 

ARXIVAT A:
RodaliesPressupostos Generals de l'Estat
Anar al contingut