Foto aèria de la colònia de flamencs (ACN)
Foto aèria de la colònia de flamencs (ACN)
Sant Carles de la Ràpita

Rècord de reproducció de flamencs al delta de l'Ebre, hi han nascut 2.200 polls

S'han posat anelles a unes 400 cries per fer-ne seguiment científic internacional i veure com es desenvolupen

Actualitzat

Rècord de reproducció de flamencs al delta de l'Ebre amb el naixement de 2.200 polls. S'han col·locat anelles a unes 400 cries per fer-ne un seguiment científic internacional i veure com es desenvolupen.

 

 

El vol fotogràfic que el Parc Natural ha fet amb la Unitat Aèria dels Agents Rurals ha permès comptabilitzar 2.985 parelles de flamencs i 2.201 polls. La xifra d'aquest any ha superat la del 2017, quan es van comptabilitzar 2.136 cries.

Aquesta colònia és l'única de la seva espècia a Catalunya i una de les poques al Mediterrani.

 

Flamenc acabat de néixer rep l'anella per al seu seguiment científic (ACN)

 

El control que s'ha fet de les gavines i de les guineus aquest any ha permès recuperar la reproducció de flamencs al Delta, que va caure en picat a partir del 2013. L'any 2009 s'havien registrat xifres rècord, amb 3.139 parelles però, per culpa de l'amenaça de les gavines i les guineus, van començar a caure.    

Els polls anellats se'ls farà un seguiment científic internacional, monitoritzat a través de la Mediterranean and West African Greater Flamingo Network. Aquesta entitat aplega els 7 països de la conca mediterrània, com el Senegal, Itàlia, Montenegro o Turquia, on el flamenc es reprodueix de manera habitual.

 

 

Des del 2014, al Parc Natural del Delta de l'Ebre s'han anellat 4.370 exemplars de flamenc, que han pogut ser estudiats a catorze països.

Anar al contingut