Raül Romeva, entre Marta Rovira i Carme Forcadell, a l'acte de tancament de campanya d'ERC a les eleccions catalanes, el 19 de desembre de…
Raül Romeva, entre Marta Rovira i Carme Forcadell, a l'acte de tancament de campanya d'ERC a les eleccions catalanes, el 19 de desembre del 2017 (ACN)
Barcelona

Raül Romeva, candidat d'Esquerra al Senat a les eleccions generals del 28A

ERC opta per l'exconseller empresonat, tal com va fer amb Oriol Junqueras al capdavant de les llistes al Congrés i al Parlament Europeu

RedaccióActualitzat

L'exconseller d'Exteriors Raül Romeva formarà part de les llistes d'Esquerra Republicana de Catalunya al Senat a les eleccions generals del 28 d'abril. Esquerra ha decidit d'aquesta manera que un altre dels dirigents republicans en presó preventiva i que ara jutgen al Suprem participi als comicis. Romeva formarà tàndem amb Oriol Junqueras, que va al capdavant de les llistes al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu.

La decisió que Romeva sigui candidat al Senat per Barcelona, que ha avançat l'ACN, arriba després que la seva companya, Diana Riba, acceptés ser la número dos de la llista d'ERC al Parlament Europeu, al darrere de Junqueras.

Precisament aquest dimarts, l'exconseller fa 48 anys i la seva parella el felicita afirmant que "junts" recorreran "el camí" per fer "realitat els somnis."


Esquerra Republicana també va decidir que la germana de l'exconsellera Dolors Bassa, Montse Bassa, anés com a número 1 per la demarcació de Girona al Congrés.
 

Raül Romeva amb Marta Rovira al Parlament (ACN) 

Raül Romeva és doctor en Relacions Internacionals i llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Diputat al Parlament des del 2015. Es va presentar com a cap de llista per la circumscripció de Barcelona de Junts pel Sí. I va ser diputat al Parlament Europeu entre el 2004 i el 2014 per Iniciativa per Catalunya Verds, adscrit al Grup Parlamentari dels Verds.

Va ocupar el càrrec de conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat de Catalunya fins que el van destituir el 28 d'octubre del 2017, en aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola.

"Em considero un pres polític". Aquestes van ser les primeres paraules que Romeva va pronunciar en el judici del procés que es fa al Suprem, durant el qual va defensar que no havia comès cap il·legalitat: "No vaig marxar perquè el que hem fet és lícit, legítim i fins i tot legal."

ARXIVAT A:
Raül RomevaERCEleccions 28AJudici procés
Anar al contingut