Oriol Junqueras encapçalarà la candidatura d'ERC al Congrés el 28A
Oriol Junqueras, durant una sessió del judici als líders independentistes que s'està fent al Suprem (ACN)

Junqueras, cap de llista d'ERC el 28A "per denunciar la repressió a Catalunya"

Junqueras, que actualment és diputat al Parlament, serà també el cap de llista dels republicans a les eleccions europees

Actualitzat

Oriol Junqueras serà el cap de llista d'Esquerra Republicana a les eleccions generals del 28 d'abril.

Ho han anunciat els republicans aquest dijous a la tarda en roda de premsa. La portaveu del partit, Marta Vilalta, ha explicat que col·locar Junqueras de cap de llista "és la millor forma de denunciar la situació de repressió i de vulneració de drets que pateix Catalunya".

"Mentre hi hagi repressió, Junqueras serà el cap de llista a totes les eleccions que hi hagi a partir d'ara."

 

 

Rufián, cara visible

Segons ha explicat Vilalta, el cap de llista dels republicans al Congrés a les dues últimes eleccions generals, Gabriel Rufián, tornarà a formar part de la candidatura i en serà "la cara visible al carrer i als actes".

Junqueras també encapçalarà la candidatura dels republicans a les eleccions europees, amb Diana Riba de número dos. De fet, aquest dijous s'ha sabut que el líder d'ERC és el candidat de l'Aliança Lliure Europea per presidir la Comissió Europea.

Actualment, Junqueras és diputat al Parlament de Catalunya, escollit en les eleccions del 21 de desembre, tot i que està suspès pel jutge Llarena.

Vicepresident de la Generalitat entre el gener del 2016 i l'octubre del 2017, Oriol Junqueras és jutjat actualment al Suprem, acusat de rebel·lió, sedició i malversació.

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasEleccions 28AJudici procésERC
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut