Madrid

Rajoy: "Espanya no necessita un canvi en el govern sinó de govern"

El líder del PP i cap de l'oposició, Mariano Rajoy, ha carregat contra la remodelació de l'executiu de Zapatero assegurant que el que Espanya necessita no és un canvi en el govern, sinó de govern". Per Rajoy, la supressió dels dos ministeris d'Habitatge i Igualtat arriba amb dos anys de retard, ja que des del seu partit porten tot aquest temps demanant-ho a Zapatero. Rajoy ha dit que no volia entrar a valorar les persones nomenades, sinó que ha volgut criticar l'estructura mateixa.

Actualitzat
Rajoy ha criticat que Zapatero hagi emprès una remodelació del govern en lloc d'haver dissolt les càmeres, tal com li van demanar els populars des de l'oposició durant el passat Debat de Política General. Rajoy ha insistit que no tenia cap intenció d'entrar a valorar els noms escollits per a cada càrrec "ja que és facultat del president del govern fer canvis dins l'executiu". En canvi, sí que ha dit que "m'hagués agradat que el president del govern espanyol en lloc de fer ús de l'article 100 de la Constitució que el faculta per remodelar el govern, hagués usat el 115 que el faculta per dissoldre les càmeres".

"Només desitjar sort als que han abandonat el govern espanyol i també als que han estat nomenats per Zapatero", ha indicat Rajoy sobre els nomenaments d'Alfredo Pérez Rubalcaba, Ramón Jáuregui, Trinidad Jiménez, Leire Pajín, Valeriano Gómez i Rosa Aguilar.

Mariano Rajoy ha insistit que el problema era el color del govern i no els noms que entraven o sortien. El líder del PP ha dit que si Zapatero "ens hagués fet cas menys espanyols haguessin perdut el seu lloc de treball, ens haguéssim estalviat aquests pressupostos i haguéssim tingut 18 mesos més per resoldre aquests assumptes".

El president del PP ha recordat que des del PP duen més de dos anys dient que els ministeris d'Habitatge i Igualtat s'havien de suprimir. I ha afegit que si Zapatero diu que ho fa perquè el Congrés l'hi va demanar, "seguint el mateix argument s'hauria d'aplicar en derogar la congelació de pensions".



NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut