Madrid

Rajoy, disposat a parlar amb Puigdemont en una broma telefònica

Un imitador d'un programa de Flaixbac aconsegueix parlar directament amb el president en funcions del govern espanyol fent-se passar pel president català

RedaccióActualitzat

Un imitador d'un programa de Flaixbac ha aconseguit parlar directament amb el president en funcions del govern espanyol, Mariano Rajoy, fent-se passar pel president català, Carles Puigdemont. L'imitador ha pogut passar sense gaire dificultats pel filtre de dues secretàries.

En la conversa, en què mantenen un to cordial, el cap de l'executiu espanyol deixa entreveure que veu complicada la investidura i mostra bona predisposició per trobar-se amb el president català; una actitud allunyada de la que manté en públic i que arriba després que el president català lamentés que ningú li havia trucat per felicitar-lo.

Després de la petició de reunió del fals Puigdemont, Rajoy respon que li sembla "molt bé" i que han de mantenir la trobada perque toca fer-la.

"Per fer-ho, sí… Miri, li proposo una cosa. Com que aquesta setmana el rei està amb les consultes, segons com quedi aquesta qüestió... Perquè, esclar,  jo no sé com quedarà aquesta qüestió. Però jo crec que dilluns li puc trucar. Dilluns 25, segons com estiguem, si hi ha investidura, si no n'hi ha, el temps... Ja fixem l'agenda. Jo tinc l'agenda molt lliure, de manera que la podríem fixar per 24 o 48 hores."

Immediatament després que Rajoy admet que té "l'agenda molt lliure"  i que podrien trobar-se aviat, el presentador del programa revela que tot plegat és una broma. El president espanyol es queda callat i li respon que "això no és seriós".

La conversa s'havia iniciat amb prolegòmens cordials en què el president espanyol recorda al català que es van conèixer en la inauguració de l'AVE quan era alcalde de Girona.

A Català no li ha fet gràcia

"Fer bromes amb aquest tipus de coses té poca gràcia", ha dit el ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá. El ministre ha afegit que les institucions "són un assumpte molt seriós perquè representen als ciutadans". En tot cas, Catalá ha destacat que Rajoy "té la suficient cintura i sentit de l'humor" com per afrontar una broma d'aquestes característiques.

Pedro Sánchez diu que "li podria haver passat a qualsevol"

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha limitat a dir que "li podria haver passat a qualsevol". Sánchez no ha volgut entrar en detalls de la conversa entre Rajoy i l'imitador de Puigdemont. Tampoc ha volgut parlar doncs de les declaracions de Rajoy quan ha apuntat que "tenia l'agenda molt lliure".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut