Rafael Hernando, aquest dijous, en una compareixença informativa (EFE)
Rafael Hernando, aquest dijous, en una compareixença informativa (EFE)
Madrid

Hernando diu que la broma demostra que "Rajoy no està tancat" a parlar amb Puigdemont

El portaveu del PP al Congrés creu que Puigdemont hauria de tenir la "deferència" de trucar a Rajoy, després que un imitador d'un programa de Flaixbac ha aconseguit parlar amb el líder popular fent-se passar pel president català

RedaccióActualitzat

Des del PP es creu que la broma telefònica que li han fet a Rajoy ha servit per demostrar que el líder popular "no està tancat" a parlar amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Ho ha explicat el portaveu del Partit Popular al Congrés, Rafael Hernando, que considera que Puigdemont hauria de tenir la "deferència" de trucar a Rajoy. Hernando s'ha referit d'aquesta manera a la broma de Flaixbac després que un imitador del programa ha aconseguit parlar directament amb el president en funcions del govern espanyol fent-se passar pel cap del govern català.

"Veu vostè com no hi havia un problema d'incomunicació?", ha dit el portaveu popular, que ha assenyalat que el que passa "normalment" és que el president d'una comunitat autònoma que ha estat investit "tingui la deferència de trucar al president del govern", encara que en aquest cas no hagi estat per tractar-se d'una broma.

La broma, ha afegit, "demostra que Rajoy no està tancat a aquesta mena de trucades i converses; no ho està a cap de les persones que representen les diferents institucions". "Al senyor Rajoy estic segur que li agradaria que li truqués, aquesta vegada no de broma, sinó de veritat, el senyor Puigdemont, i que li truqués també el senyor Sánchez", ha assenyalat Hernando en relació amb el líder del PSOE. I ha afegit: "Ningú no entén que el cap de l'oposició no vulgui parlar amb el president en funcions o amb el candidat del PP que ha guanyat les eleccions. Tan greu li ha sabut al senyor Sánchez perdre les eleccions? Tanta rancúnia té que no és capaç de trucar-li per parlar dels problemes dels espanyols?"

Al marge de l'episodi de Flaixbac, Rafael Hernando ha explicat que les relacions entre el govern de la Generalitat i el d'Espanya són "una cosa seriosa" i ha reconegut que no li agradaria que hi hagués aquestes bromes, encara que ha admès que per elles han passat "des de Castro fins a Obama".

Anar al contingut