Mariano Rajoy, president del govern espanyol (EFE)
Mariano Rajoy, president del govern espanyol (EFE)

Rajoy: "La moció de censura respon a un interès personal de Sánchez d'arribar al poder"

El president del govern espanyol no ha convocat eleccions i ha subratllat que la sentència de la Gürtel diu que el partit no era coneixedor de la trama

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, compareix per primera vegada després de la condemna del seu partit en la sentència de la trama Gürtel i després que Ciutadans li hagi reclamat la convocatòria d'eleccions i que el PSOE hagi presentat una moció de censura.

Rajoy ha començat la compareixença referint-se a la moció de censura presentada pel partit socialista de Pedro Sánchez. El president del govern espanyol ha criticat que el registre d'aquesta moció s'hagi fet just després d'haver-se aprovat els pressupostos generals de l'Estat i després d'haver decidit estendre el 155 a Catalunya: 

"Aquesta moció és dolenta per a Espanya, per als espanolys i introduexi inestabilitat."

"La moció de censura arriba l'endemà de l'aprovació dels pressupostos i enmig del 155. Va contra l'estabilitat d'Espanya."

"Aquest moció només es fa en interès de Pedro Sánchez, que després de perdre les darreres eleccions només busca arribar al poder."


Mariano Rajoy ha subratllat que Pedro Sánchez només té l'opció d'aliar-se amb els independentistes catalans i bascos, una opció que no veu favorable als interessos d'Espanya. Rajoy assegura que la moció "no té sentit" perquè Sánchez sap que no pot formar un govern viable.

"Sánchez ho haurà d'explicar si pacta amb els independentistes i què està disposat a donar-los a canvi."

 

Sobre la sentència de la Gürtel

"Cap membre del govern actual té res a veure amb la sentència de la Gürtel. La responsabilitat és civil i no penal perquè, tal com diu la sentència, el partit no tenia coneixement de la trama a Pozuelo i Majadahonda." 

"La sentència de Gürtel no és ferma, té un vot particular i no condemna cap membre del govern que ara es vol censurar."

 

Notícia relacionada: El tribunal de la Gürtel no es creu la versió de Rajoy sobre la caixa B
 

Ja en torn de preguntes, Rajoy ha destacat que les legislatures han de durar 4 anys perquè així ho han decidit els ciutadans. També ha reflexionat sobre els "certificats de credibilitat" comparant els escons que té cada partit. Rajoy ha defensat que la recuperació econòmica i l'aprovació dels pressupostos és el que dona credibilitat a un partit. 

"Qui reparteix certificats de credibilitat? Ho fan els ciutadans. Aquest govern ha aconseguit 3 anys de creixement econòmic."

Davant la pregunta d'una periodista sobre la responsabilitat en tot l'afer Gürtel, Rajoy ha recordat que ja ha demanat perdó com a president del govern en altres ocasions:

"He demanat disculpes fins a afartar-me'n. El que és bo per a Espanya és exhaurir la legislatura."

 

 

 

ARXIVAT A:
Mariano RajoyPPGürtelEleccionsMoció de censura
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut