Les estacions d'esquí de Catalunya i Andorra han començat la temporada amb optimisme (ACN/Marta Lluvich)

On fer esquí alpí, esquí nòrdic, raquetes o trineu: aquest és l'estat de les pistes

Baqueira-Beret és l'única estació d'esquí alpí que té la majoria de pistes obertes, amb 149 quilòmetres esquiables

Arola Cumeras i BantulàActualitzat

Les estacions ja han obert pistes per encetar la temporada d'esquí. De moment, la majoria ho han fet a mig gas, perquè encara no ha nevat amb abundància. 

El gran gruix de persones que viuen a l'àrea metropolitana de Barcelona faran la segona part del, per a molts, llarg pont de la Puríssima. A més, molts infants van a l'escola dilluns i dimecres.

Per tant, hotelers, restauradors i pistes d'esquí esperen rebre molts més clients a partir de dijous.

Les temperatures baixes i les precipitacions lleus han permès engegar els canons de neu artificial. La Molina ha estat la darrera a afegir-se a la resta d'instal·lacions, que ja havien obert.

 

Com està cada estació?

Al Pirineu català, Baqueira-Beret és l'única estació d'esquí alpí que ja té la gran majoria de pistes obertes, amb 149 quilòmetres esquiables. A Masella, es pot gaudir de la meitat de quilòmetres esquiables, igual que passa a Port Ainé.

Altres estacions tenen menys de la meitat de pistes obertes, com La Molina i Boí Taüll.

En un darrer apartat, hi ha instal·lacions que han obert però que tenen molt pocs quilòmetres esquiables. És el cas d'Espot, Vall de Núria, Vallter 2000 i Port del Comte. La part de l'estació de Tavascan dedicada a l'esquí alpí està tancada.

Les estacions d'esquí nòrdic han encetat la temporada, però sobretot per als que fan raquetes o baixen amb trineus. L'esquí nòrdic, de moment, només es pot practicar a Tavascan, amb uns 20 quilòmetres esquiables.

A Andorra, han obert Ordino Arcalís, que té gairebé la meitat de pistes operatives o Pal Arinsal, amb més de la meitat. Finalment, Grandvalira té més d'un terç de quilòmetres esquiables.

Les actualitzacions de l'estat de la neu, l'obertura de pistes i remuntadors es pot consultar als webs oficials de cada estació d'esquí i en reculls com el que fa esquiades.com.

 

ARXIVAT A:
EsportsTurismeAndorra
Anar al contingut