Puigdemont porta al TC la decisió de la Mesa de retirar-li el vot delegat
Torrent i Puigdemont, en una reunió a Waterloo el mes de desembre passat (ACN)

Puigdemont porta al TC la decisió de la Mesa de retirar-li el vot delegat

Actualitzat

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha presentat un recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional perquè considera que la Mesa del Parlament, presidida per Roger Torrent, va vulnerar els seus drets en retirar-li el vot delegat.

En l'escrit presentat davant l'alt tribunal, Puigdemont defensa que la Mesa no tenia competències per retirar-li el vot delegat i al·lega que, dies abans, el ple de la cambra havia rebutjat la suspensió com a diputat decretada pel Tribunal Suprem.

Així, l'expresident de la Generalitat considera que la Mesa va lesionar els seus drets en impedir-li votar perquè creu que tenia el dret de continuar fent-ho de forma delegada, com havia fet des del principi de la legislatura.
 

Admès el recurs contra la interlocutòria de Llarena

Segons ha avançat eldiario.es i ha confirmat TV3, el recurs es va registrar el 9 de gener i se suma al recurs que Puigdemont havia presentat contra la interlocutòria del jutge Pablo Llarena per la qual se li van suspendre les seves funcions com a diputat del Parlament. Precisament aquest mateix dilluns, el Constitucional ha admès a tràmit el recurs de Puigdemont.

La decisió de Llarena es va justificar per l'aplicació de l'article 384 bis de la Llei d'Enjudiciament Criminal, si bé el TC estableix en la seva providència d'admissió que en el recurs de Puigdemont hi "concorre una especial transcendència constitucional perquè planteja un problema o afecta la faceta d'un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina d'aquest tribunal".

 

Puigdemont i Torra, aquest dilluns a Brussel·les (ACN)

 

Una decisió "tècnica" que no és "contra Torrent"

Des de JxCat s'apunta que el recurs de Puigdemont "no és contra Torrent", sinó contra la decisió que va adoptar la Mesa que ell presideix el 9 d'octubre, quan va acordar retirar als diputats suspesos pel Suprem la possibilitat de delegar el vot, un fet que va causar una crisi entre els dos grups sobiranistes majoritaris.

Fonts de JxCat han assegurat a TV3 que aquest recurs és "un pas imprescindible" que havia de fer la defensa de Puigdemont per defensar "els seus drets" a instàncies internacionals.

El portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha assenyalat en una entrevista al programa "Més 324" que la decisió de demanar l'empara del Constitucional és "tècnica" i que Torrent n'estava al cas.

 

 

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontRoger TorrentProcés català
Anar al contingut