El servei de taxi s'ha reforçat amb 2.000 vehicles més cada dia durant el Mobile
El servei de taxi s'ha reforçat amb 2.000 vehicles més cada dia durant el Mobile

Problemes puntuals a l'inici d'un Mobile amb vaga de metro i sense Uber ni Cabify

La vaga del metro, amb una reducció del 50% del servei durant les hores punta, es manté aquest dimarts i, de moment, durant tot el congrés

Actualitzat

El primer dia del Mobile Wold Congress ha superat un cop més les dificultats de mobilitat que ja sembla que vagin lligades al certamen.

La vaga de treballadors del metro és del 50% del servei només a les hores punta. Els treballadors protesten per la crisi de l'amiant i reclamen garanties que això no perjudiqui la salut dels treballadors.

 

Vagons i andanes més atapeïdes durant les hores punta amb la vaga que ha reduït el servei al 50%.


La reducció de servei, que ha estat just en el moment d'obertura de portes del Congrés Mundial dels Mòbils, s'ha notat a les andanes, però sobretot als vagons, que estaven molt atapeïts.

 

 

Els usuaris s'ho han pres amb filosofia.

Stuart Johnson: "Pensava que seria pitjor, però hem vingut molt de pressa. Hem vingut amb moltíssima gent, però bé."
Marina Ases: "El metro anava fins a dalt amb la vaga. Cada any és el mateix."
Susana Coronado: "Em sembla fatal, però també entenc la part dels treballadors. Suposo que cada part té el seu motiu."

TMB ha reforçat el dispositiu de l'L9 Sud del metro amb autobusos regulars i llançadores entre les dues estacions de Fira/Europa i Fira.

La resta de la jornada el metro ha circulat amb normalitat.

La vaga es mantindrà aquest dimarts. De moment es preveu que s'allargui durant tots els dies del congrés, si a les negociacions amb els treballadors no s'arriba a cap acord que porti a desconvocar-la.

 

 

 

Taxis sense Uber i Cabify

Els taxistes han pogut fer més caixa que en edicions anteriors, perquè enguany no tenen la competència dels conductors de les plataformes Cabify i d'Uber, que representen uns 1.800 vehicles que en aquest congrés estan fora de joc. Segons alguns taxistes, com Gregorio Flores, aquestes plataformes els prenien gran part de la recaptació.

"Encara que no es vulgui es nota. Ens prenien un 40% de la recaptació."

 

Els taxistes poden operar sense límit horari durant el MWC.

 

A diferencia d'altres anys, els taxistes que els tocaria fer festa durant algun dels dies del MWC, aquest any poden treballar sense restriccions horàries. Això vol dir que hi ha 2.000 taxis més en circulació cada dia. En total 10.523 llicències de taxi que poden operar les 24 hores del dia.

També han circulat les 1.200 llicències de VTC que habitualment treballen pel Mobile, però a les portes d'accés al Congrés s'hi han manifestat conductors de la plataforma Uber molestos per no poder treballar.

 

Treballadors d'Uber i Cabify reclamen poder treballar a les portes del MWC.

 

Reforç de FGC

La mobilitat també s'ha reforçat als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, FGC, incrementant la circulació de trens i doblant la capacitat dels combois que van als recintes firals.

 

 

 

Molts han arribat al Mobile amb els Ferrocarrils de la Generalitat.

ARXIVAT A:
Mobile World CongressMobilitatVTCTaxis
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut