Els treballadors del metro voten si fan vaga o no durant les Festes de la Mercè (ACN)
Els treballadors del metro volen denunciar la presència d'amiant en vagons i estacions (ACN)

Vaga del metro coincidint amb el Mobile World Congress

El Departament de Treball ha fixat uns serveis mínims del 50% durant les hores punta. La resta del dia hauria de funcionar amb normalitat.

RedaccióActualitzat

La nova reunió entre l'empresa i els sindicats de TMB amb la mediació del Departament de Treball ha acabat sense cap acord. Treball els havia convocat aquest diumenge per mirar de trobar un acord "in extremis" que desconvoqués la vaga del metro i evitar així que afectés el Mobile World Congress.

Tanmateix, la reunió, malgrat que ha durat gairebé cinc hores, ha acabat sense èxit.

El Departament de Treball ha fixat uns serveis mínims del 50% durant les hores punta, de 7 a 9 del matí i de 4 a 6 de la tarda. A la nit, entre les 22.50 i fins al final del servei, circularan el 30% dels combois.

La resta del dia el servei hauria de funcionar amb normalitat.

 

 

L'Ajuntament de Barcelona i TMB consideren insuficients aquests serveis mínims, inferiors als que va fixar en la protesta de fa dos anys.


Posicions enfrontades

Els sindicats denuncien que TMB no s'ha mogut de les seves posicions. La direcció de TMB, per la seva banda, ha explicat en un comunicat que han "donat resposta a totes les demandes plantejades i, fins i tot, han ampliat l'oferta amb propostes més enllà del que estableix la normativa".


TMB diu que veu ara "encara menys raons objectives per justificar la convocatòria d'aturades". Entre les seves propostes, que reiteren que els sindicats han rebutjat, hi havia el compromís de l'empresa de reduir de 4 a 3 anys la durada de les tasques de retirada o encapsulament dels elements amb amiant.

D'aquesta manera es mantenen les aturades parcials de dues hores per torn per denunciar la presència d'amiant en vagons i estacions.
 

 

ARXIVAT A:
MobilitatMobile World CongressAmiant
Anar al contingut