Torra i el rei s'eviten durant la inauguració del Mobile World Congress
Foto oficial davant del pavelló d'Espanya, sense el president de la Generalitat, Quim Torra (ACN)

Torra i el rei s'eviten durant la inauguració del Mobile World Congress

El president de la Generalitat s'absenta del pavelló d'Espanya i Felip VI no visita el de Catalunya

RedaccióActualitzat

El Mobile World Congress 2019 ja està inaugurat. El rei Felip ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida a aquest esdeveniment que cada any fa girar totes les mirades cap a Barcelona.

El monarca ha arribat al recinte de Fira Barcelona, a l'Hospitalet de Llobregat, abans de les onze del matí. Ha estat l'únic moment en què s'ha pogut veure juntes totes les autoritats polítiques involucrades en el congrés.

 

Foto de família d'autoritats i responsables del Mobile World Congress, l'única en què han coincidit el president de la Generalitat i el rei Felip VI (ACN)

 

A la foto oficial es pot veure el rei, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el president de la Generalitat, Quim Torra; les alcaldesses de Barcelona i de l'Hospitalet de Llobregat, Ada Colau i Núria Marín; la ministra d'Economia, Nadia Calviño; el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i dos màxims responsables de GSMA, l'associació de fabricants de mòbils que organitza el congrés, Mats Granryd, director general, i John Hoffman, conseller delegat i director de la subsidiària GSMA Ltd.

Tot just després de fer-se la foto, el rei i totes les autoritats han fet una primera -i única- visita conjunta a un estand en què els esperava una robot d'aspecte humà anomenada Sofia, que ha conversat breument amb el rei.

 

 

A partir d'aquí, la comitiva oficial s'ha dividit. El rei i la majoria d'autoritats han visitat el pavelló d'Espanya, mentre Torra ha marxat per atendre una reunió amb el sector, que fonts del govern han dit que era important per tancar inversions a Catalunya. La comitiva del govern també la integraven la consellera de Presidencia, Elsa Artadi, i la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

 

 

Després de veure el pavelló d'Espanya, s'esperava que Felip VI visités el de Catalunya. De fet, l'equip de seguretat de La Zarzuela l'havia desallotjat en previsió que el rei s'hi desplacés. La comitiva oficial, però, ha passat de llarg del pavelló de la Generalitat, on Dani Marco, director general de SmartCat, l'estratègia digital del govern, estava a punt per donar-los la benvinguda.

 

 

Més tard, Torra sí que ha visitat l'estand de Catalunya, on s'ha fet una demostració de la tecnologia 5G -aplicada, en aquest cas, a una ambulància-, sobre la qual el govern presentarà el seu pla aquesta mateixa tarda.

 

El rei Felip VI i el president de la Generalitat, Quim Torra, s'han saludat amb una encaixada abans d'inaugurar el Mobile World Congress

 

Abans d'inaugurar el Mobile World Congress, les autoritats han coincidit en un acte. Allà sí que Felip VI i Quim Torra s'han saludat amb una breu encaixada de mans.

ARXIVAT A:
Mobile World Congress
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut