Primers casos de coronavirus a Europa de persones que no han estat a la Xina

França confirma un quart cas de contagi

RedaccióActualitzat

Alemanya ha confirmat aquest dimarts quatre casos de coronavirus diagnosticat al país, que també són els primers contagi a Europa des ciutadans que no havia viatjat a la Xina. Segons han informat les autoritats mèdiques de Baviera, el contagi s'hauria produït en terres alemanyes pel contacte del malalt amb una xinesa que estava de visita a Alemanya.

El primer contagi s'ha confirmat aquest dimarts al migdia. Un home, de 33 anys i que es troba hospitalitzat, va participar en una formació amb un treballador xinès que estava uns dies a Alemanya. Aquest, al tornar al seu país, es va trobar malament i li van diagnosticar la malaltia. Per tant, el contagi s'hauria produït abans que se'n manifestessin els símptomes.

L'empleat xinès va estar a Alemanya del 19 al 22 de gener i, uns dies després de la seva visita, un dels treballadors de la companyia a Baviera que havia coincidit amb ell es va trobar malament amb símptomes similars als de la grip.

Segons el doctor del Departament de Salut de Baviera Andreas Zapf, dilluns es va confirmar que havia donat positiu de coronavirus. El seu estat de salut és "bo".


Tres casos més

A la tarda, les autoritats bavareses han confirmat tres casos més. Són també treballadors de l'empresa. 

En total, s'estan analitzant 40 persones que han estat en contacte amb els dos empleats de l'empresa contaminada. Entre els casos que es verifiquen, hi ha altres empleats de l'empresa i familiars del malalt alemany.

Una funcionària d'una unitat de malalties infeccioses creada per les autoritats locals, Martin Hoch, ha advertit que "la xifra de contagis encara pot pujar".


Quart cas a França

Aquest dimarts, les autoritats sanitàries franceses han confirmat un quart cas de contagi per coronavirus. Es tracta d'un turista xinès que està ingressat en un hospital de París en "estat clínic sever".

França va ser el primer país europeu amb tres casos, que van ingressar en hospitals de Bordeus i París.


Més de 100 morts a la Xina

La Xina ha ofert aquest diemcres un nou balanç sobre l'impacte de l'epidèmia. El nombre de morts s'eleva a 132 i el nombre d'infectats confirmats ja supera els 6.000. Les xifres oficials també concreten que hi ha més de 1.200 malalts en estat greu i un centenar que han superat la malaltia i a qui ja han donat d'alta.

Pel que fa a Catalunya, seguint les directrius europees, si se'n detecta un cas, s'aïllarà el pacient i es farà el seguiment dels seus contactes. Els hospitals Clínic i Sant Joan de Déu seran els hospitals de referència.

Tot i engegar els protocols d'actuació, els experts en epidèmies fan una crida a la tranquil·litat, perquè el risc d'expansió del coronavirus a Catalunya és, diuen, molt baix.

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutAlemanyaXina
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut