El personal mèdic fa servir imatges tèrmiques per veure la temperatura dels passatgers a Nanjing (Efe/Su Yang)
El personal mèdic fa servir imatges tèrmiques per veure la temperatura dels passatgers a Nanjing (Efe/Su Yang)

L'OMS rectifica i passa de moderada a elevada l'alerta pel coronavirus

Una portaveu de l'organització diu que els informes elaborats fins ara tenien "un error de formulació"

Actualitzat

L'Organització Mundial de la Salut ha apujat l'alerta del coronavirus de moderada a elevada i reconeix que, ara sí, ja és un problema internacional.

Criticada per la gestió de la crisi, l'OMS havia qualificat el risc de "molt elevat" a la Xina, d'"alt" nivell regional i de "moderat" a escala internacional.

La confusió va venir dijous quan el director de l'organització, Tedros Adhanom Ghebreyesus, va dir als mitjans de comunicació que el risc era "moderat" internacionalment.

Ara l'OMS ha publicat un nou informe en què qualifica el risc d'"elevat" a tot el món.

Una portaveu de l'organització ha dit a l'agència de notícies francesa AFP que els informes elaborats anteriorment tenien "un error de formulació" i que "l'hem corregit."
 


A la Xina, ja hi ha 106 morts i més de 4.500 infectats. Aquest dilluns s'ha conegut el primer mort per coronavirus a Pequín, a la capital xinesa. Les autoritats del país segueixen aplicant mesures per evitar nous contagis.

El govern espanyol prepara la repatriació d'una vintena d'espanyols que són a la ciutat xinesa de Wuhan, origen del coronavirus.

A Catalunya, seguint les directrius europees, si es detecta un cas s'aïllarà el pacient i es farà un seguiment dels seus contactes.

Els hospitals Clínic i Sant Joan de Déu seran els hospitals de referència.

Tot i engegar els protocols d'actuació, els experts en epidèmies fan una crida a la tranquil·litat perquè el risc d'expansió del coronavirus a Catalunya és molt baix, asseguren.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut