Guants i material higiènic en un hospital europeu per fer front al coronavirus (Reuters)
Guants i material higiènic en un hospital europeu per fer front al coronavirus (Reuters)

França confirma els tres primers casos de coronavirus a Europa

A Espanya hi ha hagut tres presumptes casos, tots descartats, i ara se n'investiga un quart al País Basc: una dona ingressada a l'Hospital Universitari de Las Cruces

RedaccióActualitzat

El coronavirus 2019-nCoVha arribat a Europa. França és el primer país amb afectats d'aquest nou virus que amenaça de convertir-se en una epidèmia. Són tres casos.

Un dels casos és un pacient d'origen xinès de 48 anys, que va viatjar a Wuhan –la ciutat que s'ha convertit en l'epicentre del coronavirus– per qüestions professionals. Està hospitalitzat a Bordeus.

Del segon cas es coneixen pocs detalls. Només se sap que està ingressat en aïllament a l'hospital de Bichat-Claude Bernard, a París.

El tercer cas, que s'ha fet públic més tard, és el familiar d'un d'aquests dos afectats. També està ingressat a París.

 

A la Xina, ja han mort almenys 41 persones dels gairebé 1.300 infectats. Hi ha 40 milions de persones confinades i les autoritats s'afanyen a construir un hospital d'emergència per sumar un miler de llits per als malalts.

 

Un possible cas al País Basc

Al País Basc s'investiga un possible cas de coronavirus: una dona ingressada a l'Hospital Universitari de Las Cruces. La pacient acaba de tornar de la província de Wuhan. La dona està en aïllament i ja se li han fet les proves, que s'han enviat al Centre Nacional de Microbiologia de Majadahonda. El resultat se sabrà en 24-48 hores.

A Espanya hi ha hagut tres presumptes casos més. El Ministeri de Sanitat els ha acabat descartant després de practicar proves als pacients. Dues persones amb símptomes de contagi han donat negatiu, el mateix resultat que van donar les analítiques de la dona que va aterrar a Barcelona procedent de Wuhan.

A Catalunya ja s'ha posat en marxa un protocol per als casos sospitosos del nou coronavirus. Segons els experts, la probabilitat que n'arribi algun cas a Catalunya és baixa, però no zero.

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutFrança
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut