Detenció d'un dels joves jihadistes a Madrid
Detenció d'un dels joves jihadistes a Madrid
Madrid

Presó per als dos joves jihadistes detinguts dimecres a Madrid

Els detinguts, d'origen marroquí i gambià, i de nacionalitat espanyola, tenien un un fusell kalàixnikov i volien comprar més armes al mercat negre

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha ordenat presó incondicional per als dos joves detinguts a Madrid dimecres per la seva suposada vinculació amb el terrorisme jihadista.

Se'ls imputen delictes d'enaltiment del terrorisme i de possessió d'armes de guerra.

Els joves, de 18 i 25 anys, d'origen marroquí i gambià, i de nacionalitat espanyola, s'havien radicalitzat a Madrid i s'havien integrat en una cèl·lula terrorista.

Els detinguts van gravar diversos vídeos amenaçadors en què apareixien amb un fusell kalàixnikov, un AK-47. A més, tenien la intenció de comprar més armes al mercat negre. Fins i tot, van arribar a tenir una reunió en una cabanya amb una tercera persona a qui van oferir fins a 6.000 euros per les armes.

Els vídeos, els van publicar a Instagram, primer amb difusió publica i després per a amics. Més endavant ho van publicar a Facebook i Youtube.

El Ministeri de l'Interior assegura que no s'ha detectat cap pla d'intent d'atemptat, però afegeix que l'amenaça existeix.

 

Anar al contingut