Autobús anunciant la campanya a favor del referèndum (Foto: Ciutadans)
Autobús anunciant la campanya a favor del referèndum (Foto: Ciutadans)
Barcelona

PP i Cs exigeixen a Colau retirar la campanya pro referèndum al bus i al metro

La campanya la promou el Pacte Nacional pel Referèndum amb el missatge "Perquè és el meu dret, #voto referèndum"

RedaccióActualitzat

Polèmica al voltant de la campanya a favor del referèndum als autobusos i al metro de Barcelona. El Partit Popular i Ciutadans ja han exigit a l'alcaldessa, Ada Colau, i a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) la retirada de la campanya, que promou el Pacte Nacional pel Referèndum amb el missatge "Perquè és el meu dret, #voto referèndum".

La líder de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, diu que aquesta actuació incompleix el protocol de TMB en matèria de publicitat: "És una campanya ideològica per impulsar la participació en un referèndum declarat il·legal amb persones inhabilitades per impulsar-lo."

El president del grup municipal del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, també argumenta que es tracta d'un "acte il·legal, que inclou continguts polítics i que suposa una doble vara de mesurar" respecte a altres campanyes que no es van permetre, com la de l'autobús d'Hazte Oír. I acusa el PSC de fer de "palmer de l'independentisme" a l'ajuntament.

Segons TMB, la campanya no contravé el protocol publicitari de la companyia. Apunta que hi ha precedents d'altres iniciatives als autobusos que al seu dia va promoure Societat Civil Catalana. Un total de 21 autobusos de TMB circulen des d'aquest dilluns amb el lema pro referèndum fins al dia 30 d'aquest mes d'abril. La campanya també és present al metro fins al 24 d'abril.

Anar al contingut