PP i Ciutadans demanen un nou 155 després del discurs de Torra

El govern espanyol demana seguir amb "diàleg i llei" i "no amb monòlegs independentistes"

RedaccióActualitzat

Els polítics de l'oposició i La Moncloa han reaccionat al discurs del president de la Generalitat, en què ha assegurat que el 2019 servirà per assolir "el mandat democràtic de llibertat".

El govern espanyol ha respost demanant seguir amb "diàleg i llei", i "no amb monólegs independentistes". També insten a utilitzar la Constitució per resoldre els "problemes reals" dels catalans.

A través de les xarxes socials, PP i Ciutadans consideren que l'apel·lació de Torra a "revoltar-se davant de la injustícia" és una amenaça i tornen a demanar la intervenció de Pedro Sánchez.

El president del PP, Pablo Casado, insisteix a demanar l'aplicació immediata del 155 davant del que qualifica de "sublevació i arenga a la violència". Segons Casado, l'independentisme "està descontrolat".

 

Des de Ciutadans, la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, també ha titllat Torra de "perill públic" i l'acusa de continuar endavant amb el que qualifica de "cop". Per això també reclama la intervenció de Pedro Sánchez.

 

El líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, per la seva banda, considera que el discurs de Torra "no permet avançar cap a una solució acordada" per al conflicte català. Manté que no s'adreça al conjunt dels catalans i que és més propi de la situació del 2017 que del 2019.

 

La presidenta del grup Catalunya en Comú Podem al Parlament, Jèssica Albiach, considera que el president de la Generalitat, Quim Torra, va evidenciar "els tombs del Govern" i "la descomposició de l'espai independentista", i ha afirmat que "no genera credibilitat".

 

ARXIVAT A:
Quim TorraPablo CasadoInés ArrimadasMiquel IcetaProcés catalàIndependència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut