El cotxe de la Policia Nacional que ha portat Badaoui cap al CIE de Barcelona
El cotxe de la Policia Nacional que ha portat Badaoui cap al CIE de Barcelona (ACN/Eloi Tost)

Porten l'activista de Reus Mohamed Said Badaoui al CIE de la Zona Franca de Barcelona

El seu advocat es mostra optimista i ho qualifica de situació inèdita, ja que ahir mateix l'Audiència Nacional va rebutjar suspendre l'expulsió

RedaccióActualitzat

Mohamed Said Badaoui ha declarat aquest divendres davant el jutge a Reus i ha acabat ingressat al Centre d'Internament d'Immigrants de Barcelona.

Said Badaoui ha sortit del jutjat en un cotxe de la Policia Nacional. El jutjat de guàrdia de Reus ha acordat l'ingrés al CIE per un període màxim de 60 dies. La resolució no implica, de moment, l'expulsió definitiva de l'activista.

De fet, el jutge diu que l'home només podrà ser al centre el temps mínim indispensable "per executar la decisió d'expulsió al seu país i prohibició d'entrada en territori nacional decretada per un període de deu anys".

L'advocat de Badaoui, Ivan Jiménez, ha explicat que presentaran recurs a l'internament.

Per Jiménez serà el Ministeri de l'Interior el que tindrà l'última paraula sobre el procediment. Diu que intueix que no serà expulsat. L'advocat ha detallat que "mai" havia vist un cas "tan surrealista".

"Porto uns quants anys en aquest tipus de causes i mai havia vist res semblant. Surrealista, és poc. És una situació inèdita."

Per això i perquè dimecres no va ser deportat quan el van portar fins a Madrid, ha suposat que el Ministeri de l'Interior no el vol expulsar. 

El president de l'Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana de Reus, Mohamed Said Badaoui
Mohamed Said Badaoui és president de l'Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana de Reus (ACN/Eli Don)

Detinguts dimecres i pendents d'expulsió

Sobre Badaoui i el també activista Amarouch Azbir, hi ha una ordre d'expulsió des de l'estiu, perquè, segons la policia, s'haurien radicalitzat i serien un perill per a la seguretat

Badaoui va ser detingut aquest dimarts a Reus per la policia espanyola, mentre que Amarouch Azbir va ser arrestat a Vilanova i la Geltrú. Aquest dijous l'Audiència Nacional va rebutjar les mesures cautelaríssimes plantejades per Jiménez, advocat de tots dos. Així, va quedar pendent l'execució de l'ordre d'expulsió.

Per l'advocat, en la vista de divendres "ha quedat molt demostrat que ni Badaoui ni Amarouch suposen un perill real immediat per a la seguretat nacional", tal com sosté la Policia Nacional.


Azbir, en llibertat

Amarouch Azbir ha declarat al jutjat aquest dissabte i ha quedat en llibertat després que el jutge hagi denegat l'ingrés al CIE de Barcelona. El jutge l'obliga, això sí, a comparèixer tres cops per setmana com a mesura cautelar.

ARXIVAT A:
MigracionsIslam
Anar al contingut