Ovacionen Àngela Mora, la gimnasta de Lleida amb síndrome de Down, al Campionat d'Espanya
Àngela Mora, gimnasta de 17 anys amb síndrome de Down, aquest dilluns a Pamplona (Foto: Federació Espanyola de Gimnàstica)

Ovacionen Àngela Mora, la gimnasta amb síndrome de Down, al Campionat d'Espanya

Amb 17 anys, ha estat la primera persona amb aquesta síndrome que ha participat en una competició estatal amb esportistes sense discapacitat

RedaccióActualitzat

Ovació per a la gimnasta lleidatana de 17 anys Àngela Mora al Campionat d'Espanya de gimnàstica artística, que es fa aquests dies a Pamplona.

Mora ha fet història: és la primera persona amb síndrome de Down que hi ha participat competint amb esportistes sense discapacitat, uns 1.200 en total.


Fa cinc anys que va començar a practicar la gimnàstica artística al Club Gimnàstic Fedac de Lleida, un centre que fa temps que treballa amb joves amb aquesta síndrome.

S'entrena sis dies a la setmana, i els últims mesos s'ha esforçat per estar a punt per a la cita de Pamplona:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)

 

Durant els entrenaments previs al campionat, la gimnasta ha explicat: "El que més m'agrada és pujar a les paral·leles i fer tombarelles canàries i, el que menys, és que a vegades entrenem molt tard i tinc son."


Ara fa tres anys, quan ella i una altra noia amb síndrome de Down, Marta Jové, havien aconseguit medalles als Special Olímpics, ja es van plantejar el repte de participar en competicions per a persones sense discapacitat.

Àngela Mora ho va aconseguir mig any després, el març del 2019, quan va competir a la Copa Catalana. Les entitats que treballen amb persones amb síndrome de Down a Catalunya li havien desitjat sort a Pamplona:

 

Ha guanyat participant

Segons ha informat el diari Segre, ha quedat en el lloc número 77 d'una llista de més de 100 gimnastes de la categoria Base 2, i ha aconseguit una nota de 8.0 en el poltre.

Però segons la seva entrenadora, Maribel Moncasí, directora tècnica del Club Gimnàstic Fedac de Lleida, per Àngela la participació ja ha significat una victòria, perquè ha trencat les barreres que fins ara han impedit que persones com ella competeixin amb la resta.

 

 

 

ARXIVAT A:
Esports
Anar al contingut