Barcelona

Otamendi veu possible que ETA abandoni les armes abans d'un any

Martxelo Otamendi, analista polític basc i director del diari "Berria", considera possible que ETA acabi abandonant les armes en el termini d'un any. En declaracions a "El matí Catalunya Ràdio", Otamendi considera que els passos que està fent l'esquerra abertzale permeten preveure aquesta possibilitat.

Actualitzat
Coincidint amb l'aparició als mitjans de la notícia que l'esquerra abertzale hauria demanat a ETA que aturés la violència de manera unilateral i incondicional, Martxelo Otamendi considera possible que aquesta possibilitat es converteixi en realitat abans d'un any tenint en compte "la velocitat a què es mou l'esquerra abertzale" i malgrat "les actuacions i provocacions policials de l'última setmana i l'empresonament d'Otegi".

Sobre Otegi, precisament, Otamendi creu que si l'Estat el posés en llibertat ajudaria força que el procés acabés bé, ja que l'ha qualificat com "el motor principal del canvi a l'esquerra abertzale".

Otamendi considera lògic que, si el procés continua endavant, l'esquerra abertzale pugui presentar una llista legal a les eleccions municipals de l'any que ve.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut