Imatges d'arxiu de la façana de l'Audiència de Lleida
L'Audiència de Lleida reconeix que la relació no va ser consentida, però rebaixa els càrrecs

Nova condemna a un violador per abús i no agressió: el tribunal no hi veu prou violència

L'Audiència de Lleida reconeix que va violar l'exparella, però rebaixa la condemna a dos anys i mig de presó

Redacció/AgènciesActualitzat

Nova sentència polèmica a Catalunya per la violació a una dona.

L'Audiència de Lleida condemna un home a dos anys i mig de presó per abusar sexualment de l'exparella. La va violar al replà de l'edifici on viu la víctima, però la sentència, tot i reconèixer que la relació no va ser consentida, rebutja condemnar l'acusat per un delicte d'agressió sexual ni per violència masclista perquè no hi aprecia prou violència ni ús de la força.

Per això condemna l'acusat, un veí de Lleida de 23 anys, a dos anys i mig de presó i no a 9 com demanava la Fiscalia. També li prohibeix acostar-se a la víctima o comunicar-s'hi durant quatre anys i l'obliga a indemnitzar-la amb 3.000 euros per danys morals. La sentència també li imposa cinc anys de llibertat vigilada.

Els fets van passar el 19 de juliol del 2018 al replà de l'últim pis de l'edifici on viu la dona, a la capital del Segrià. L'acusat i l'exparella, que havien tingut una relació sentimental de quatre mesos el 2017, havien quedat al portal del domicili d'ella.

Davant la insistència d'ell, la dona va accedir a pujar fins a l'últim replà de l'edifici, però es va negar, fins a cinc cops, a tenir relacions sexuals amb ell. Tot i així, l'home la va agafar dels braços, la va col·locar contra la barana i, malgrat l'oposició de la víctima, la va violar.

Segons l'informe forense, l'agressió va provocar tres hematomes a l'espatlla de la víctima. Els Serveis de Suport a l'Execució Penal, en canvi, no van apreciar afectacions psicològiques ni seqüeles en la víctima.


Segona violació que queda en abusos en una setmana 

Fa només un dies, l'Audiència de Barcelona també va deixar en abús, en comptes d'agressió, la violació en grup de cinc homes a una noia menor d'edat, a Manresa, l'any 2019.  La víctima tenia 14 anys en el moment de l'agressió. Cap dels cinc condemnats està encara a la presó. Dos estan en recerca i captura i tres en llibertat provisional, a l'espera que la sentència sigui ferma.

Tampoc és la primera sentència de l'Audiència de Lleida en el mateix sentit. L'any 2019 va condemnar a només dos anys de presó un home per la violació en grup d'una noia amb una discapacitat intel·lectual perquè va considerar que la víctima no s'hi havia resistit prou, i uns mesos abans havia condemnat a 4 anys de presó dos homes per violar una noia a la sortida d'una discoteca a Vielha amb el mateix argument, tot i que la noia els demanava que paressin. La Fiscalia demanava per als acusats, en aquell cas, 15 anys de presó. 

Telèfon d'atenció i informació a les víctimes de violència masclista: 900900120

 

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexualCatalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut