Els tres acusats, arribant a l'Audiència de Barcelona acompanyats d'una familiar (ACN / Gemma Aleman)
Tres dels acusats arribant a l'Audiència de Barcelona acompanyats per una familiar (ACN / Gemma Aleman)

La violació múltiple a una menor a Manresa queda en una condemna per abusos

L'Audiència de Barcelona va condemnar per abusos cinc homes per la violació de la menor de 14 anys, i la Fiscalia i l'acusació particular han desistit portar al cas al Suprem

RedaccióActualitzat

Finalment, la Fiscalia no recorrerà davant el Suprem la sentència que va condemnar per abusos sexuals i no per agressió els cinc autors d'una violació en grup a una menor de Manresa. L'acusació particular tampoc recorrerà. Sí que ha presentat recurs, en canvi, la defensa dels condemnats, que vol una reducció de penes.

La Fiscalia Superior de Catalunya ha desistit de recórrer davant el Suprem, tot i que en el judici els acusava d'agressió sexual.

L'Audiència de Barcelona va imposar a l'octubre de 2019 penes d'entre 10 a 12 anys de presó per abús sexual a cinc dels processats per la violació múltiple de Manresa. La Fiscalia va recórrer al TSJC, que tampoc va acceptar que la violació en grup de Manresa fos agressió sexual i va mantenir l'abús. Llavors, però, la sentència tenia un vot particular d'un magistrat partidari de condemnar per agressió sexual.

La Fiscalia i l'acusació, desisteixen, doncs, d'arribar al Suprem, que al seu dia sí que va elevar les penes als condemnats per la violació múltiple dels Sanfermines, a l'apreciar intimidació ambiental sobre la víctima.

 

Sense entrar a la presó

Dels cinc acusats, dos estan en recerca i captura des que es va dictar la sentència. I els altres tres, en llibertat provisional a l'espera que les condemnes fossin fermes.

En la vista a l'Audiència Nacional, la Fiscalia sí que ha demanat que tots els acusats entrin en presó preventiva. Argumenta que la gravetat de les penes imposades són greus i hi ha "escasses possibilitats" que el Suprem revoqui les condemnes.

Les defenses dels processats s'han oposat a aquesta mesura, amb l'argument que han complert amb les compareixences periòdiques al jutjat i que disposen de prou arrelament personal i familiar perquè es pugui descartar el risc de fugida.

Les defenses també han anunciat que recorreran al Suprem per una reducció de pena.

De tots els condemnats, només un ha estat en presó preventiva, durant 11 mesos.

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexual
Anar al contingut