Barcelona

No hi haurà primàries al PSC: Martí es retira i Batet serà la candidata el 26-J

Els dos aspirants s'han reunit aquest dimecres al matí a la seu del partit, una trobada que ha derivat en la decisió de Martí de deixar via lliure a Batet

RedaccióActualitzat

L'exsenador Carles Martí ha decidit retirar-se del procés de primàries per elegir el candidat del PSC a les eleccions generals del pròxim 26 de juny. Així doncs, Meritxell Batet serà finalment la cap de llista del PSC per Barcelona.

Els dos aspirants s'han reunit aquest dimecres al matí a la seu del PSC, una trobada que ha derivat en la decisió de Martí de deixar via lliure a Batet.

Batet agraeix la "generositat" de Martí

Després de saber-se la renúncia de Martí, Batet ha agraït a l'exsenador la seva "generositat" i ha advocat per impulsar un projecte il·lusionant, majoritari i renovador si té el suport de la militància.

En un comunicat, Batet ha explicat que, en la reunió que han mantingut, tots dos han constatat que comparteixen "els plantejaments bàsics sobre la campanya".

"A partir d'aquest moment, em poso novament a disposició de tots els militants i tots els ciutadans de Catalunya."

Tot i considerar les primàries com un gran exercici de democràcia interna, Batet creu que "la renúncia i generositat" de Martí "poden enfortir el procés, garantir la unitat interna i permetre'ns començar a treballar" de cara als comicis.

Martí, convençut que Batet és la candidata "de consens"

Després de la trobada, d'una hora de durada, Martí ha anunciat la seva decisió de "renunciar a la precandidatura a encapçalar la llista del PSC a les generals", convençut que Batet és la candidata de "consens de tot el partit" i representa aquesta renovació que ell reclama i que va ser el motiu pel qual va fer el pas de presentar-se.

L'extinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona ha explicat que no s'ha signat cap acord concret, sinó que simplement ell ha comprovat la seva "coincidència" en determinades qüestions que ell considerava "claus" i, en conseqüència, ha decidit retirar-se.

Sobre el seu futur, Martí ha dit que es tornarà a postular com a candidat a anar en les llistes, però no ho ha posat com a condició per retirar la candidatura: "Que vaig a la llista al Congrés? Fantàstic. Que no? Fantàstic. Que vaig al Senat? Fantàstic. Que no hi vaig? Cap problema".

"No he vinculat l'acord a res. Però la condició no és que jo desaparegui del mapa. Ni una cosa ni una altra. Que passi el que hagi de passar."

Martí, que els últims dies havia reclamat una revisió "a fons" de les llistes, ha relatat que comparteix amb Batet que aquesta qüestió es "decideixi col·lectivament".

"Que no es pressuposi que la llista anterior és perquè sí la que hi ha d'haver, però tampoc el contrari. Que sigui el que el procés determini, però que s'obri el debat."

Batet serà ratificada en el consell nacional que els socialistes catalans faran el 14 de maig.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut