Catalunya

Neix l'Associació per la Transparència en la Preinscripció Escolar

Un grup de pares afectats per la manca de transparència en el procés de preinscripció escolar s'han unit en una associació que treballa perquè l'assignació de places es faci de manera correcta. Els membres de l'associació s'han posat en contacte amb El meu 3cat24 per fer públic el seu projecte i animar els pares que es trobin en situacions de frau a denunciar-ne els casos.

Actualitzat
Un grup de mares i pares afectats per la manca de transparència en la preinscripció escolar ha constituït una associació que té com a objectiu vetllar per fer respectar la llei. Els membres de l'associació ATPE viuen a Barcelona, Girona, Sabadell i Terrassa i han decidit unir-se perquè, com diuen, "el Departament d'Ensenyament persisteix en la seva negativa a respectar la llei, pel que fa a la seva obligació de transparència".

Es defineixen com un grup de ciutadans que han participat durant els darrers anys en la preinscripció escolar i que han vist vulnerats els seus drets. Proposen una administració que "dugui a terme un procediment de preinscripció escolar transparent, just i conforme a dret, que impossibiliti decididament el frau i ofereixi el màxim nivell possible d'informació a les famílies que hi participen".

Amb la voluntat d'arribar a tothom, periòdicament publiquen al seu blog les novetats en l'àmbit de la preinscripció escolar. També tenen un grup al Facebook i un compte al Twitter, des d'on difonen la seva tasca.

Miquel Pérez, portaveu de l'Associació per la Transparència en la Preinscripció Escolar informa: "ens estem plantejant la possibilitat d'interposar una demanda col·lectiva davant del Tribunal Contenciós Administratiu arran de la negativa del Departament d'Ensenyament de donar accés als interessats a la documentació de la preinscripció escolar".

Compromís ferm


L'Associació per la Transparència en la Preinscripció Escolar advoca perquè l'administració permeti l'accés als arxius i els registres que intervenen en el procediment d'assignació de places als centres educatius. Proposen a tots els ciutadans que tinguin inquietuds en aquest àmbit que s'hi associïn a través d'aquest formulari de contacte. L'associació també s'ofereix per resoldre dubtes respecte de la preinscripció escolar i també per acompanyar els pares i les mares que estiguin afectats per la manca de transparència en el procediment.

L'associació ha adquirit el compromís de denunciar als mitjans de comunicació les pràctiques de l'administració que vulnerin el principi de transparència, així com l'existència de casos de frau i afegeixen: "Donarem suport en la mesura de les possibilitats a totes les iniciatives particulars o col·lectives de caràcter judicial que tinguin per objecte restablir els drets vulnerats dels pares i les mares participants en el procés de preinscripció escolar".


Coneixes algun cas similar? N'ets un dels afectats? Tens alguna experiència semblant i vols explicar-la?

Deixa un comentari i digue-hi la teva!

______________________________________________________________________________

Tens alguna queixa semblant i vols que ens en fem ressò? Registra't a Elmeu3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a Elmeu3cat24@tv3.cat.

Aquí pots llegir altres denúncies que hem rebut:
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut