Catalunya

La queixa del lector: "Surrealisme a les oposicions d'infermeria" (II)

Vols denunciar algun fet del teu entorn? Formes part d'alguna plataforma ciutadana i t'agradaria que es fes ressò de les teves campanyes? Aquest és el teu espai: envia'ns les teves queixes a Elmeu3cat24@tv3.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Actualitzat
La queixa del lector que ens va enviar la Jéssica ha generat un gran allau de comentaris i missatges a la bústia d'El meu 3cat24. A continuació en recollim alguns, però si voleu llegir-los tots, els podeu veure aquí.

La 'Núria Jarque Valls' també es va presentar a la prova. Diu que ja no es tracta tant d'aprovar o de suspendre, sinó que això no es torni a repetir. "En realitat necessito que em diguin que ho van fer malament".

La 'Carol' també havia estudiat molt: "Crec que no és just haver sacrificat temps i esforços perquè al final ens posin un examen ple d'errades. Estem parlant d'un 30% de l'examen, no d'una o dues preguntes!"

'Mentruit', afirma que també ha sacrificat "temps, diners i família durant un any". Ell va treure un 5,25 i demana que la resta de companys pensin també "en els que han aprovat".

El 'Lluís' opina que "és aberrant que en un examen tan important el mateix tribunal digui que hi ha 5 respostes amb dues opcions bones". Hi posa alguns exemples més i diu que aquests fets representen "tot un descrèdit per a una institució com l'Institut Català de la Salut i per a un col·lectiu com el d'infermeria". Ens pregunta si ens podem imaginar un examen amb tants errors en un altre tipus d'oposició.


Hem volgut ampliar aquest tema amb les noves informacions aparegudes després que el tribunal va impugnar, divendres passat, 9 de les 90 preguntes de l'examen, un resultat que segons la Mercè Morejon, una altra de les opositores afectades, ha estat una "sorpresa desastrosa". Ens diu aquesta infermera que el resultat representa, "un minúscul 10%" i que aquest percentatge, en un examen d'oposició, "és molt greu", perquè "només hi ha hagut un total de 8,61% d'aprovats. És a dir, que possiblement s'ocuparan només unes 352 places de les 603 i es quedaran vacants unes 250". També ens explica que "la gran majoria dels opositors aptes han passat amb una nota inferior al 6 i que prèviament, es calcula que abans de les impugnacions el nombre d'aprovats provisionals podia ser del 50%".

D'altra banda, la Mercè afirma que, en acceptar 5 preguntes que tenen dues respostes vàlides "s'han vulnerat les bases, ja que en aquestes "només es preveu una possible resposta vàlida" per a cada una de les 90 que contè el test.

El col·lectiu de professionals afectats han trobat en el grup social crat al Facebook una "oportunitat per compartir els seus sentiments amb altres infermers/es, després de l'examen", però el millor de tot, segons la Mercè Morejon és que a través de la xarxa "s'ha creat un grup fort per tirar endavant mesures legals", posar justícia i que "el tribunal que s'ha encarregat de fer aquesta prova assumeixi la part de culpa i corregeixi l'error que ha comès".


N'ets un dels afectats? Coneixes algun cas similar? Tens alguna queixa semblant i vols explicar-la?

Deixa un comentari i digue-hi la teva!
______________________________________________________________________________

Tens alguna queixa semblant i vols que ens en fem ressò? Registra't a Elmeu3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a Elmeu3cat24@tv3.cat.

Aquí pots llegir algunes de les darreres denúncies que hem rebut:

  · L'olor estranya de l'aigua
  · Les tarifes del metro
  · Problemes al CEIP Bac de Roda
  . Vulneració de drets a l'hora d'accedir a expedients públics
  . El govern bloqueja l'ampliació de l'escola Trama de Sabadell
  . Degradació de la Plaça Reial
  . Expropiacions no notificades
  . "Tancament del Centre Internacional de Premsa de Barcelona"
  . "No a la creació del Polígon dels Ninots"
  . Aterratge forçós dels alumnes de Top Fly
  . Massa alumnes als centres de primària de Castelldefels
  . Surrealisme a les oposicions d'infermeria (I)
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut