Catalunya

La queixa del lector: "'No' a les rondes de Mataró"

Vols denunciar algun fet del teu entorn? Formes part d'alguna plataforma ciutadana i t'agradaria que es fes ressò de les teves campanyes? Aquest és el teu espai: envia'ns les teves queixes a Elmeu3cat24@tv3.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Actualitzat
Els veïns del barri del Camí de la Serra de Mataró s'oposen a la construcció de les rondes, uns laterals que el govern català té intenció de construir a l'autopista C-32. L'associació de veïns forma part de la coordinadora Preservem el Maresme i els seus membres han decidit mobilitzar-se perquè s'estudiïn alternatives al projecte actual, segons ells, més viables i menys agressives amb el territori.

Des de fa setmanes hi ha pancartes penjades als immobles del barri que reclamen diàleg a les institucions i rebutgen frontalment el projecte tal com està projectat ara. Les obres dels laterals a l'autopista obligarien a enderrocar l'alberg municipal de Can Soleret i el carrer Torrent de les Piques es convertiria en un eix viari principal. Els veïns no estan disposats a claudicar. L'entitat s'ha posat en contacte amb El meu 3cat24 per denunciar que el Camí de la Serra serà una de les zones de Mataró que sortiran més perjudicades per les rondes ja que els seus habitatges es troben al costat de l'actual autopista. Segons Joaquim Garcia, membre de l'associació de veïns del Camí de la Serra: "En alguns casos, la distància entre els immobles i la C-32 és de 100 metres i si es fessin els laterals la distància es podria escurçar fins als 50 metres".

Amb les obres dels laterals, la C-32 passaria de tenir sis carrils a tenir-ne deu, un fet que, segons els veïns del Camí de la Serra, provocaria un impacte visual, auditiu i de contaminació molt greu. Per aquest motiu, estan fent una campanya de recollida de signatures. El 29 de març van lliurar les que havien aconseguit fins al moment (325) al candidat de CiU a les eleccions municipals, Joan Mora, fent coincidir el dia del lliurament amb la visita del president de la Generalitat, Artur Mas. Segons Garcia: "Després de les eleccions municipals, tenim intenció de celebrar un acte públic per fer sentir la nostra veu, possiblement llegirem un manifest en contra de la construcció dels laterals".

Actualment, l'associació de veïns del Camí de la Serra ja ha recollit unes 450 signatures dels veïns del Torrent de les Piques en contra de la construcció dels laterals. Cada dia hi ha més veïns que cedeixen els seus balcons per penjar-hi pancartes de rebuig a les rondes. Exigeixen diàleg i que es reprengui l'estudi de les diferents alternatives a un projecte que consideren equivocat.


Coneixes algun cas similar? N'ets un dels afectats? Tens alguna experiència semblant i vols explicar-la?

Deixa un comentari i digue-hi la teva!
______________________________________________________________________________

Tens alguna queixa semblant i vols que ens en fem ressò? Registra't a Elmeu3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a Elmeu3cat24@tv3.cat.

Aquí pots llegir altres denúncies que hem rebut:

  · Vulneració de drets a l'hora d'accedir a expedients públics
  · Pineda de Gavà Mar
  · Problemes al CEIP Bac de Roda
  . El govern bloqueja l'ampliació de l'escola Trama de Sabadell

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut