Neix el festival Mar d'Estiu, hereu de l'Arts d'Estiu, que se celebrarà entre Santa Sussanna i Pineda de Mar

Actualitzat

ACN Barcelona - El nou festival Mar d'Estiu se celebrarà a l'espai La Llàntia, entre Santa Susanna i Pineda de Mar, i acollirà, del 3 al 18 d'agost, una programació amb Malú, Rozalén, Ara Malikian, Sergio Dalma i Mushkaa i The Tyets, entre els seus plats forts. El certamen és hereu de l'Arts d'Estiu, que l'any passat havia de celebrar la dotzena edició a la platja dels Pins de Pineda de Mar i no es va dur a terme perquè el Departament de Territori no el va autoritzar. Judit Llimós, directora artística del festival, ha explicat que el certamen neix amb l'esperit que sigui polièdric amb propostes per a tots els públics.

El projecte és l'aposta dels ajuntaments de Santa Susanna i Pineda de Mar, i té la direcció de la promotora The Project. La convocatòria tindrà lloc a l'espai La Llàntia de Santa Susanna, al costat mateix de Pineda de Mar. 

Els organitzadors han destacat que està prop de l'estació ferroviària, amb línies properes d'autobús i zones d'aparcament accessibles. També han remarcat que els concerts acabaran a les 11 de la nit per tal de conciliar l'oci i el descans de veïns, a més de facilitar la tornada en transport públic.

Tito Ramoneda, de The Project, ha explicat que plantegen un festival de cicle absolutament respectuós cap a la pròpia població, la identitat que té tan Santa Susanna com Pineda. "Plantegem un festival que sigui tolerant en aquest sentit amb uns horaris que són assumibles per tothom i volem engrescar a tots els veïns de les dues poblacions".

Programació

Ojete Calor inaugurarà el cicle el 3 d'agost, donant pas a una programació que comptarà fins al 18 d'agost amb noms com Luz Casal, Ara Malikian, Sopa de Cabra, Los Secretos, Malú, Sergio Dalma, Juan Magán, Antoñito Molina, God Save The Queen, Rozalén, Mushkaa i The Tyets.

El festival comptarà també amb un espai Village per actuacions de petit format. Inclourà una programació amb propostes catalanes, emergents i amb veu de dona. També hi haurà espai per gastronomia i productes KM0. 

"Tenim un repte tots perquè serà un any on tots estarem fiscalitzats i hem de fer les coses molt ben fetes i intentar que no creem problemes en tot l'entorn", ha remarcat l'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier.

L'antic Arts d'Estiu

La 12a edició del Festival Arts d'Estiu no es va celebrar l'any passat. El Departament de Territori no va autoritzar-ne la celebració a la platja dels Pins de Pineda de Mar. Fonts del Departament van explicar a l'ACN que l'organització del certamen va presentar un estudi d'impacte acústic, necessari per rebre els permisos, fora de termini i que aquest no complia els requisits ni contenia mesures correctores de l'impacte.

Anar al contingut