Imatges d'arxiu de la recerca de supervivents i víctimes, fa dos anys, en un naufragi al Níger en què van morir 150 persones

Moren almenys 100 persones que tornaven d'un casament en bolcar una barca a Nigèria

Entre les víctimes hi ha diversos infants i els equips de rescat encara busquen possibles supervivents

Redacció/AgènciesActualitzat

Almenys un centenar de persones han mort ofegades i desenes estan encara desaparegudes després que l'embarcació on viatjaven bolqués al riu Níger dilluns a la nit a la localitat d'Egboti, a l'estat de Kwara, al nord de Nigèria. A l'embarcació hi viatjaven els convidats d'un casament que tornaven a casa després de la cerimònia i entre les víctimes hi hauria diversos infants, segons fonts oficials.

Encara no se sap quanta gent hi havia a l'embarcació que feia de ferri i que anava sobrecarregada, segons les autoritats, que estan traient cossos de l'aigua i que han intensificat les tasques de rescat per intentar trobar més supervivents.

Els convidats al casament eren de cinc poblacions diferents --Ebu, Dzakan, Kpada, Kuchalu i Sampi, totes al districte de Pategi-- i encara no s'ha pogut identificar totes les víctimes.

Les víctimes són de diverses poblacions del districte de Pategi (AFPTV)

El governador de l'estat de Kwara, que ha mostrat el seu condol als familiars de les víctimes, ha parlat, de moment, de "dotzenes de persones mortes i moltes d'altres encara desaparegudes", sense confirmar-ne la xifra.

El portaveu de la policia, Okasanmi Ajayi, però, ha estat més concret i ha dit que de moment el nombre de víctimes mortals ja supera el centenar, entre els quals, diversos infants:

"De moment tenim 103 pesones mortes i un centenar de supervivents de l'accident de l'embarcació. Les tasques de recerca i rescat encara estan en marxa, i creiem que la xifra de víctimes podria augmentar."

El naufragi va ser cap a les tres de la matinada, tot i que les autoritats del país han prohibit la sortida d'embarcacions d'aquest tipus a la nit, per intentar frenar el gran nombre d'accidents com aquest que es produeixen en aigües del Níger. 

Els accidents de vaixells són habituals a moltes comunitats remotes de Nigèria on sovint s'utilitzen per al transport de proximitat embarcacions precàries de fabricació local que molts cops van sobrecarregades.

El mes passat, almenys 15 nens van morir ofegats i 25 continuen desapareguts a l'estat de Sokoto en tombar-se l'embarcació on viatjaven per anar a collir llenya. I fa un any, 29 infants més van morir al Níger, també quan anaven a buscar llenya.

Al desembre, durant l'estació de pluges, almenys 76 persones es van ofegar al riu, a l'estat d'Anambra, al sud del país, quan la seva embarcació es va bolcar.

Fa dos anys, 150 persones van morir en enfonsar-se l'embarcació que les portava a un mercat a Ngaski, a l'estat de Kebbi, al nord-oest del país.

 

ARXIVAT A:
Nigèria
Anar al contingut