Madrid

Mor als 77 anys el periodista Jesús Hermida

Hermida va ser una de les figures més populars de la televisió durant els anys 60 i 70, quan va ser corresponsal a Nova York, des d'on va informar de l'arribada de l'home a la lluna

Actualitzat

El periodista Jesús Hermida ha mort aquest dilluns als 77 anys. Nascut a Ayamonte, a la província de Huelva, Hermida va ser una de les figures més populars de la televisió durant els anys 60 i 70, quan va ser corresponsal de Televisió Espanyola a Nova York. Després de començar la seva carrera en el setmanari catòlic "Signo" i l'agència Europa Press, l'any 1968 es va traslladar als Estats Units. Va ser des d'allà que va informar de fets com, per exemple, l'arribada de l'home a la lluna.

Durant els anys 80, Hermida va presentar el programa "Por la mañana", a TVE, abans de fitxar per Antena 3. A la televisió privada, va dirigir els espais "El programa de Hermida", "La noche de Hermida" i "Hermida i Cía", entre 1991 i 2003. Una de les seves últimes aparicions va ser l'any passat, quan va entrevistar el rei Joan Carles a TVE amb motiu dels seus 75 anys, pocs mesos abans que el monarca abdiqués.

Entre els nombrosos guardons que ha rebut hi ha el Premi Nacional de Televisió, el Premi de l'Acadèmia de Televisió, el Micròfon d'Or, el Víctor de la Serna de l'Associació de la Premsa de Madrid i diversos Premis Ondas i TP d'Or.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut