Mor Akira Toriyama, creador de "Bola de Drac", als 68 anys (EFE)

Mor Akira Toriyama, creador de "Bola de Drac" i "Dr. Slump"

El dibuixant japonès de mangues, referent per a moltes generacions i artistes, ha mort als 68 anys

RedaccióActualitzat

El creador de "Bola de Drac", Akira Toriyama, ha mort als 68 anys, per un hematoma subdural agut, que implica un cúmul de sang al cervell, segons ha informat aquest divendres la companyia Capsule Corporation Tokyo, formada amb la finalitat de gestionar la producció de les obres de l'artista.

"El mangaka (dibuixant de manga) Akira Toriyama va morir el primer de març de 2024 a causa d'un hematoma subdural agut. Tenia 68 anys. És una pena perquè tenia molta feina per fer i encara hi havia coses que volia aconseguir. No obstant això, el traspassat ha deixat molts treballs com a artista", resa un comunicat publicat a través de les xarxes socials de Bola de Drac.

El funeral ja s'ha celebrat, abans de l'anunci de la defunció, i ha comptat "únicament amb els familiars pròxims". "A causa dels desitjos de l'individu que desitja pau i tranquil·litat, rebutjarem qualsevol missatge de condol o ofrenes. Els sol·licitem amablement que s'abstingui de fer entrevistes a la família", ha indicat.

L'empresa ha agraït a les persones que han permès a Toriyama acomplir les seves activitats creatives durant més de 45 anys. "Esperem sincerament que el món únic de les obres d'Akira Toriyama continuï sent estimat per tots durant molt de temps", ha indicat.


Una influència per a altres autors

Nascut el 5 d'abril de 1955 a la ciutat de Nagoya, al centre del Japó, Toriyama era mundialment conegut per obres com "Bola de Drac" o "Dr. Slump", i també va ser el responsable del disseny de personatges d'importants títols de la història dels videojocs com Dragon Quest, Chrono Trigger o Blue Dragon, entre d'altres.

L'editorial Shueisha, propietària de la revista especialitzada Shonen Jump, on s'han publicat nombrosos treballs de Toriyama, va publicar un missatge de condol a la seva pàgina web en el qual va dir que estan "plens de gran tristesa" per la notícia.

"Dr. Slump", "Bola de Drac", "Ball", "Sand Land"... Aquests mangues els va dibuixar el mestre; han sobrepassat límits i han estat estimats" a tot el món, i el seu estil "ha influït molt en molts mangakas i creadors", ha destacat Shueisha.

El també dibuixant Eiichiro Oda, autor de "One Piece" i al costat del qual Toriyama havia treballat recentment en la historieta "Cross Epoch", s'ha sumat a les veus que han expressat el seu condol per la defunció de Toriyama.

Oda ha dit que la mort de Toriyama ha passat massa aviat i que deixa "un buit gran". "Ens va ensenyar que el manga fa possibles moltes coses i ens va fer somiar de poder anar als seus universos. Era com estar veient un heroi que anava al davant dels altres."


Un comiat emotiu

Qui també ha dedicat un comiat a Toriyama ha estat el doblador de Son Goku en català, Marc Zanni. A "La tarda" de Catalunya Ràdio li ha enviat un emotiu missatge: "Tant de bo trobar les boles de drac per ressuscitar-te":

 

 

ARXIVAT A:
Japó
Anar al contingut