Madrid

Montilla diu que el resultat de les consultes "no és extrapolable" i que "els partits no l'han d'instrumentalitzar"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha expressat el seu respecte per les consultes sobiranistes i pels ciutadans que hi van participar. Ha estat la primera valoració que el president català del Montilla ha fet de les consultes. Des de Madrid, on ha assistit a la conferència de presidents autonòmics, Montilla ha dit que "el resultat no és extrapolable al conjunt de Catalunya" i ha advertit de la temptació d'algun partit d'instrumentalitzar-les.

Actualitzat
"La voluntat dels catalans s'expressa a les eleccions catalanes, municipals i generals, i pel que fa a l'autogovern es va expressar en el referèndum per l'Estatut d'autonomia", ha assegurat Montilla en la compareixença posterior a la quarta conferència de presidents.

Sobre les crítiques del PP, que veu les consultes com una pressió al Tribunal Constitucional davant la sentència de l'Estatut, Montilla ha dit que qui més sap de pressions és precisament aquesta formació, que va recórrer la norma catalana, "va bloquejar" la renovació de l'alt tribunal i va recusar un dels seus membres.

Pel president català, els que han anat "periòdicament pressionant amb declaracions el tribunal" i han provocat la situació de bloqueig en què es troba no poden "venir a donar lliçons a ningú" ni "atribuir a altres una responsabilitat que és la seva". Preguntat sobre si preveu noves iniciatives com les d'aquest diumenge, el president català ha tancat la qüestió recordant que el seu govern no es "dedica a organitzar consultes".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut