El nou alcalde de Múrcia, el socialista José Antonio Serrano (EFE / Marcial Guillén)
El nou alcalde de Múrcia, el socialista José Antonio Serrano (EFE / Marcial Guillén)

Moció de censura a la ciutat de Múrcia: Cs tanca els regidors en un hotel per les pressions

El socialista José Antonio Serrano, escollit nou alcalde de Múrcia gràcies als vots de PSOE, Ciutadans i Podem

Actualitzat

La moció de censura contra el fins avui alcalde de Múrcia, el popular José Ballesta, ha tirat endavant per un sol vot. Els 15 vots dels regidors de PSOE, Ciutadans i Podem han superat els 14 de PP i Vox i han portat el socialista José Antonio Serrano a l'alcaldia.

Durant les hores prèvies a la moció s'han viscut algunes escenes dignes d'una pel·lícula. Els quatre regidors de Ciutadans, imprescindibles perquè tirés endavant, han passat dos dies en un hotel de Madrid per evitar ingerències i pressions.

 

 

El líder de Ciutadans al consistori, Mario Gómez, ha dit que els últims dies ell i els seus companys han viscut "pressions de tot tipus". Ha destacat, en referència a la moció de fa pocs dies al govern autonòmic, ells "no s'han venut com altres".

Segons Gómez, la moció de censura "era necessària" i que el seu grup ho veia com "una obligació per respecte als murcians i per complir amb les polítiques que ens demanen els veïns".

 

El nou alcalde de Múrcia, José Antonio Serrano, saluda el líder de Ciutadans a l'Ajuntament, Mario Gómez
El nou alcalde de Múrcia, José Antonio Serrano, saluda el líder de Ciutadans a l'Ajuntament, Mario Gómez (EFE / Marcial Guillén)

 

A aquest mateix fet hi ha fet referència el president del govern autonòmic, el popular Fernando López Miras, ha dit que la moció hagi tirat endavant "no és una bona notícia" i ha criticat que s'hagi "hagut de segrestar quatre regidors de Ciutadans en un hotel fora de la regió, com si aquí hi hagués una situació molt allunyada de la realitat":

"Si hi ha quatre persones convençudes del que faran, els principis de les quals regeixen la seva manera d'actuar i estan guiades per la convicció, no han d'amagar-se de ningú, sinó que poden sortir al carrer i donar les explicacions que vulguin"

Fa una setmana, el vot de tres diputats trànsfugues de Ciutadans va impedir que tirés endavant la moció de PSOE, Podem i el partit taronja per aconseguir la presidència autonòmica. Isabel Franco, Valle Miguélez i Francisco Álvarez, tres dels sis diputats de Cs, es van integrar al govern de Fernando López Miras i van votar en contra de la moció.

 

 

 

ARXIVAT A:
CsPSOEPP
Anar al contingut