El PP frena la moció de Múrcia integrant al govern tres diputats trànsfugues de Cs

El PP fitxa Isabel Franco, Valle Miguélez i Francisco Álvarez i Ciutadans denuncia "corrupció i compra de vots" per aturar la moció de censura

Redacció/AgènciesActualitzat

El Partit Popular té més a prop continuar al capdavant del govern de Múrcia malgrat la moció de censura presentada aquesta setmana pel PSOE i Cs. El president de la regió, Fernando López Miras, ha girat la truita, i ha integrat al seu govern tres dels sis diputats de Ciutadans per assegurar-se el seu vot, la setmana vinent.

Els tres diputats taronges "trànsfugues" estan disposats a trencar la disciplina de vot imposada per la direcció d'Inés Arrimadas des de Madrid, que fins a última hora estava convençuda que mantindrien la seva paraula. El PSOE necessita un mínim de 4 dels 6 vots taronges perquè la seva moció prosperi.

López Miras ha comparegut des de la seu de la presidència acompanyat de la vicepresidenta, de Cs, Isabel Franco, i la resta de l'executiu, per posar de manifest el seu suport. Ella serà qui -juntament amb els diputats taronges Valle Miguélez i Francisco Álvarez- avortarà la maniobra del seu propi partit i del PSOE per aconseguir la presidència del govern autonòmic. Tots tres formen part, ara, del nou executiu.

Això, si la moció tira endavant. El president Múrcia ha exigit avui al PSOE i a Cs que la retirin i evitin, ha dit, "que Múrcia passi per aquest circ, només per ambició personal". I ha afegit que ara cal estar centrats en superar la crisi sanitària, econòmica i social.

"És moment d'unió, de sumar encara més esforços, que tots contribuïm a deixar enrere la pitjor crisi sanitària en segles. No de distraccions."

La vicepresidenta del govern i consellera d'Igualtat, Isabel Franco, diputada de Ciutadans, ha confirmat que, si tira endavant la moció, hi votaran en contra. Ha dit que ho fan per responsabilitat i ha negat que hi hagi cap altre pacte amb el Partit Popular més enllà de l'acord de govern de coalició firmat entre les dues forces el maig del 2019. I ha explicat per què va acceptar, dimarts, presentar al costat del PSOE la moció de censura que ara rebutja:

"Dimarts vaig aprovar la moció per disciplina de partit, però no em van escollir per entregar el govern a Pedro Sánchez i menys encara per trair els murcians per ambicions personals. No es pot jugar ni amb la salut dels ciutadans ni amb la de les institucions."

 

Text de la moció de censura de PSOE i Cs contra el govern de Fernando López Miras (EFE)

 

Ciutadans expulsa els diputats

La candidata de Cs a la presidència de Múrcia en la moció de censura, Ana Martínez Vidal, havia denunciat minuts abans, a les xarxes socials, el que considera un cas clar de corrupció i compra de vots:

 

La formació ja ha expulsat els diputats del partit. I, malgrat que no surten els comptes, manté la moció de censura presentada. Durant el divendres va haver-hi rumors que el partit s'hauria reunit amb els 4 diputats que té Vox a Múrcia per intentar salvar la moció de censura.

Martínez Vidal va desmentir-ho a mitja tarda, assegurant no tenen previst "comprar la voluntat de cap diputat", però també que la moció de censura es votarà i que llavors els diputats hauran d'escollir entre l'alternativa del PSOE i Cs, o "un projecte esgotat que simbolitza la corrupció i el transfuguisme".

Des de La Moncloa no han volgut entrar a valorar aquest acord assolit entre els populars murcians i els tres diputats de Ciutadans. La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, s'ha limitat ha dir que només volen que a tot el país hi hagi "governs cohesionats i estables" per fer front a la crisi provocada per la pandèmia.

Protecció policial

Alguns diputats taronges a Múrcia asseguren haver rebut amenaces per part dels seus companys i la delegació del govern a la regió els ha posat protecció policial.

ARXIVAT A:
Moció de censuraCorrupció
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut