Roma

Milers de persones es manifesten a Roma en suport a la gestió del primer ministre Silvio Berlusconi

"Presidente siamo con te... meno male che Silvio c'è." Entonant aquestes contundents paraules ("President estem amb tu... sort que Silvio hi és") milers de persones han recorregut aquest dissabte el centre de Roma per mostrar el seu suport a Berlusconi i protestar contra la persecució judicial que segons ells està patint el partit del primer ministre italià. La marxa arriba només una setmana abans que se celebrin les eleccions regionals a la República i després de la polèmica generada al voltant del seu partit per no haver presentat les llistes electorals a temps.

Actualitzat
Sota el lema "l'amor venç sempre l'odi i l'enveja", més d'un milió de persones segons els organitzadors i menys de 100.000 segons els opositors, s'han manifestat a la plaça de Sant Giovanni de Roma per donar suport a la gestió de Berlusconi i criticar la resta de partits polítics, els quals acusen de "conspirar" contra el primer ministre italià.

Acompanyat dels 13 candidats als comicis i per nombrosos parlamentaris del partit, Berlusconi ha agraït el suport dels seguidors, ha demanat als seus que "lluitin per la veritat" i ha assegurat que guanyaran aquestes eleccions per reforçar la victòria de fa dos anys a les generals.

Aquesta manifestació, convocada pel partit de Silvio Berlusconi, arriba en resposta a l'exclusió de la llista electoral del partit del primer ministre italià a la regió del Laci de cara als comicis regionals dels propers 28 i 29 de març, i també a les protestes convocades per l'esquerra en les últimes setmanes.

El Poble de la Llibertat va quedar exclòs dels comicis per no complir amb els terminis previstos per presentar les llistes. Davant d'aquesta situació, Berlusconi va fer un polèmic decret llei per assegurar-se la inscripció a les eleccions, però la justícia va ratificar-ne l'exclusió.

En aquest sentit, el primer ministre italià ha criticat amb duresa l'oposició, els periodistes i els magistrats, i ha dit que tot plegat és només una "conspiració" en contra del seu govern.

D'altra banda, Berlusconi ha aprofitat l'acte per protestar contra les escoltes telefòniques que han deixat al descobert els escàndols de corrupció del seu partit i que ha qualificat d'"espionatge". El primer ministre ha demanat "llibertat per votar, llibertat per no ser espiat".
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut