Microsoft crearà a Barcelona un centre de recerca en intel·ligència artificial
Façana de la seu de Microsoft a París (Reuters)

Microsoft crearà a Barcelona un centre de recerca en intel·ligència artificial

Pedro Sánchez es fa ressò de l'anunci i diu que l'elecció "és una prova més del potencial d'Espanya i Catalunya"

RedaccióActualitzat

El gegant mundial de programari Microsoft ha anunciat aquest dilluns que crearà un nou centre a Barcelona dedicat a la recerca i desenvolupament en aplicacions d'intel·ligència artificial.

Ho ha anunciat en un comunicat en què es precisa que el centre formarà part de l'equip que lidera el vicepresident corporatiu de l'empresa als Estats Units, Jordi Ribas.

Ribas ha dit que aquest centre s'afegeix als que ja tenen a Londres, Munic i París:

"Per a mi és un honor poder anunciar la posada en marxa d'aquest "hub" d'R+D a Espanya."


Pedro Sánchez se'n felicita

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ho ha celebrat a Twitter i ha afirmat que el seu govern treballa "per liderar el desenvolupament de la IA a Europa".

També que aquesta inversió "és una prova més del potencial d'Espanya i Catalunya":


Treballarà per millorar Microsoft Bing

Segons la nota de premsa amb què la companyia ha fet l'anunci, el centre serà un dels 8 de la divisió que anomenen WebXT, Web Experiences Team, és a dir, l'equip que s'ocupa d'analitzar i millorar l'experiència de l'usuari.

És una divisió en què treballen més de 5.000 persones, i pel centre de Barcelona en una primera fase se seleccionaran 30 enginyers de programari i científics de dades.

Segons la companyia, el nou centre es dedicarà a treballar en el desenvolupament del buscador Microsoft Bing, el competidor que somia fer ombra a Google.

La nota de premsa inclou declaracions de la vicepresidenta del govern espanyol, Nadia Calviño, el vicepresident del govern, Jordi Puigneró, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Tots tres es congratulen amb la decisió de Microsoft de situar aquest centre a Barcelona, i asseguren que és una mostra del potencial i la capacitat de la ciutat per acollir-lo.

El nou centre de Barcelona es dedicarà a millorar l'experiència dels usuaris del buscador Microsoft Bing
ARXIVAT A:
TecnologiaInternetIntel·ligència artificial
Anar al contingut