Pressió sense precedents als hospitals britànics, amb nou rècord de contagis diaris
Ambulàncies a les portes del University College Hospital de Londres (EFE/EPA/Andy Rain)

Més pacients de Covid ara als hospitals anglesos que en el pic de la primera onada

El Regne Unit bat un rècord de casos diaris de Covid, amb més de 51.000, en ple auge de la variant del virus que es propaga més ràpidament

Actualitzat

Els hospitals anglesos viuen una pressió sense precedents pel repunt de contagis de la Covid-19. El nombre d'hospitalitzacions, més de 20.000, supera el del pic de la primera onada, a l'abril, i el govern britànic ha admès que la situació no té precedents.

El Regne Unit ha confirmat aquest dimarts 53.135 casos de Covid, un rècord diari de la pandèmia i superior als 41.385 de dilluns.    

El nombre de morts també s'ha enfilat, dels 357 de dilluns a 414 aquest dimarts. En total, 71.567 víctimes mortals en un país que batalla contra una variant del virus de la Covid que, segons apunten els científics, es propaga amb més rapidesa, tot i que no hi ha evidència que sigui més letal.

 

​Hi ha hagut retards en la comunicació de casos per les vacances i puja el nombre de testos, però tot plegat es dona en plena expansió de la nova variant del virus

Susan Hopkins, assessora del Sistema de Salut Públic d'Anglaterra, reconeix que, amb Nadal pel mig, les dades poden reflectir casos que encara no s'havien notificat, però afegeix que l'increment és real i "preocupant":

"Continuem veient uns nivells sense precedents d'infeccions de Covid-19 arreu del Regne Unit, cosa que ens preocupa extremadament, en particular perquè els hospitals estan en una situació vulnerable."


La pressió als centres hospitalaris d'Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord es troba en una situació preocupant, mentre el diari The Daily Telegraph recull com la majoria dels set hospitals d'emergència inaugurats fa mesos al país estan a hores d'ara buits per falta de personal.

 

Pressió sense precedents als hospitals britànics, amb nou rècord de contagis diaris
Els hospitals anglesos tenen la pitjor situació per la Covid des de l'inici de la pandèmia (EFE/EPA/Andy Rain)

 

La doctora Samantha Batt-Rawden, metgessa intensivista i presidenta de l'Associació de Metges del Sistema Nacional de Salut britànic, ha exposat en un fil de Twitter la complexitat de la situació en què es troben: personal exhaust, falta d'efectius, oxigen que s'acaba en algun centre i, també, la incredulitat dels negacionistes.

"Això no és un broma. No ho és. Intenteu aguantar un iPad per a un pacient perquè pugui dir adeu a la seva família. O posar ventilació a un company. Això és real i està passant ara. El personal està exhaust i necessitem el vostre suport més que mai."

 

 

Pendents de canvis en les restriccions

S'espera que el ministre de Sanitat, Matt Hancock, comparegui aquest dimecres per informar de si hi ha canvis en les restriccions per combatre la propagació del virus.

Actualment, Londres i diverses àrees del sud-est d'Anglaterra -en total, la meitat de la població d'Anglaterra- estan al nivell més alt, amb confinament total. Les botigues no essencials i la majoria de negocis estan tancats al públic, encara que les limitacions es van relaxar per permetre retrobaments familiars el dia de Nadal.

El ministre ha dit que cal actuar per salvar vides i el Sistema Nacional de Salut, mentre que un dels epidemiòlegs que assessora el govern, Andrew Hayward, avança cap a una "catàstrofe" les pròximes setmanes si no pren més mesures per aturar el ritme de contagis. Una mesura podria ser generalitzar el confinament actual de part d'Anglaterra.

Els sindicats de mestres i algun centre reclamen que s'ajorni la tornada a l'escola després del Nadal.

Des d'aquest dimarts ja s'injecta al país la segona dosi de la vacuna de Pfizer, i hi ha expectació per la possible aprovació imminent de la d'Oxford i AstraZeneca.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Regne Unit
Anar al contingut