La cancellera alemanya, Angela Merkel, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
La cancellera alemanya, Angela Merkel, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Berlín

Merkel afirma davant la cúpula financera mundial que "no s'ha de dubtar" a l'hora de recapitalitzar els bancs

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha destacat la importància d'un sistema monetari internacional estable per aconseguir un creixement econòmic mundial sostingut. També ha instat a "no dubtar" en el procés de la recapitalització del sistema bancari en cas que sigui necessari, ja que "seran diners ben invertits" i s'evitarien així "obstacles i problemes molt més grans" dels que sorgirien si no es dóna a les entitats aquest suport. Merkel ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa conjunta amb la directora gerent del Fons Monetari Internacional, Christine Lagarde, el president del Banc Mundial, Robert Zoellik, i el secretari general de l'OCDE, Ángel Gurría.

Actualitzat
La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha assegurat que es prendrà "molt seriosament" qualsevol consell que rebi dels experts sobre si els bancs de la Unió Europea no estan "prou recapitalitzats", encara que ha recordat que la primera opció ha de ser que els bancs es capitalitzin per si mateixos.

En aquest sentit, la cancellera ha defensat que la recapitalització del sistema bancari "no és una qüestió política", sinó que cal seguir els consells dels experts, especialment en un context econòmic "tan complicat" com l'actual, i utilitzar-lo com a base per a la presa de decisions.

Així mateix, ha incidit que és "molt difícil" tenir una impressió global sobre si els bancs s'han de recapitalitzar i ha apostat perquè hi hagi uns estàndards similars als Estats Units, Àsia i Europa. Segons Merkel "el sistema monetari internacional i la seva estabilitat són de gran importància per a un desenvolupament econòmic raonable". Aquests temes ocuparan un lloc destacat en la cimera del G-20 del novembre.

Ahir,  Merkel va assegurar a Brussel·les que Alemanya està disposada a posar més diners públics per salvar el sector bancari europeu. Merkel també va dir que, si fos necessari, es podria modificar el Tractat de la Unió Europea per millorar el funcionament de l'eurozona. I sobre Grècia, va assegurar que Alemanya vol ajudar a fer créixer l'economia del país hel·lè.
Anar al contingut