Berlín

Merkel aposta per posar més capital a disposició dels bancs europeus

La cancellera alemanya, Angela Merkel, assegura que el seu país és partidari d'una recapitalització si hi ha una posició europea comuna i fonamentada sobre aquesta necessitat. "Alemanya està preparada per dur a terme aquesta recapitalització, si fos necessari", ha assenyalat en una roda de premsa després de reunir-se amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso.

Actualitzat
Unes hores abans, el viceportaveu de l'executiu germànic, Georg Streit, havia avançat a Berlín que la cancellera alemanya advocava per posar més capital a disposició dels bancs europeus per evitar una nova crisi bancària. A més, el viceportaveu ha assenyalat que Merkel s'ha mostrat satisfeta perquè s'han produït "avenços" per "limitar" la compravenda d'accions de caràcter especulatiu.

Merkel ha indicat que creu que una recapitalització és apropiada "si hi ha una posició comuna que la capitalització dels bancs no és suficient a la vista de l'actual situació dels mercats financers". "Penso que el temps colla i per això s'hauria de prendre ràpidament una decisió" sobre la base de criteris unificats i elaborats pels experts, va dir.

Merkel ha explicat que seran els experts i no els caps d'Estat i de Govern els que hauran d'elaborar els criteris. La predisposició de Merkel a recapitalitzar els bancs ha propiciat una reacció a l'alça de les borses europees, que han tancat amb pujades per sobre del 3%.

La cancellera ha destacat també la importància de mantenir una bona comunicació entre els Estats Units i la UE més enllà de creuar comentaris crítics, cosa que és important per calmar els mercats i recuperar la seva confiança.

En els propers dos dies, Merkel té previst reunir-se per abordar la situació de l'eurozona amb la directora gerent del Fons Monetari Internacional, Christine Lagarde, el president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet, el cap de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, i el president del Banc Mundial, Robert Zoellick.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut